600,256

ProductpaginaHet is weer eens tijd voor iets anders. Wederom een behuizing, maar wel heel uniek gepositioneerde. Doe-het-zelf NAS systemen en server builds zijn inmiddels niet meer weg te denken. ‘Echte’ servers kosten vaak een vermogen of zijn overdreven voor de thuisgebruiker of semi-pro doeleinden, en een NAS uit de winkel kan vaak slechts een beperkt aantal schijven aan, en als ze er wel een stuk of 8 aankunnen kosten zij ook al vaak een eurotje of 800 of meer. Verder zijn er ook nog voldoende doeleinden waarbij naast veel opslag ook rekenkracht vereist is, of bepaalde functionaliteit of flexibiliteit gewenst is, in welk geval een NAS soms niet meer voldoet. Ook hot swap functionaliteit is een frequent verzoek, maar de meeste behuizingen bieden de functie niet of hebben er zeer beperkt ruimte voor. Naast al deze praktische overwegingen zijn er natuurlijk ook nog mensen die net als ik gewoon plezier beleven aan het bouwen van iets moois.

En toen stapte de SilverStone DS380 in de ring. Een zeer compacte behuizing, maar met ruimte voor maar liefst 12 harde schijven waarvan 8 in de vorm van hot swap bays, naast ruimte voor normale mITX builds en flinke expansion kaarten. Het een kleine luxe NAS behuizing noemen doet de DS380 geen eer aan, want het is een heel veelzijdig beestje. Het is een doe-het-zelf NAS behuizing, maar kan ook een doe-het-zelf Server zijn, maar niets zou je in de weg moeten staan als je semi-game pc zou willen bouwen met waterkoeling en met extreem veel opslag er naast.

De DS380 is te koop vanaf ca 150 euro. Een aardig bedrag voor enkel een behuizing zou je denken, maar daarvoor krijg je wel 8 ingebouwde hot swap bays. Een losse hot swap bay, of een aantal hotswap bays die je in 5.25” bays plaatst in een ‘normale’ behuizing, kost je al snel 15 euro per stuk. Dat zet het geheel natuurlijk direct een beetje in perspectief. Hoe dan ook lijkt het natuurlijk een behuizing voor een specifieke doelgroep, of doelgroepen, en dat maakt het voor mij een leuke behuizing om een nieuwe review van te maken. De hot swap bays zijn een leuke binnenkomer, maar ik was natuurlijk zeer benieuwd naar de prestaties van de DS380 op de overige vlakken, want voor 150 euro zijn de verwachten op alle fronten hoog.

Verder vind ik nog van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”206162″ numshops=”5″]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.