Productpagina @ SilverStone


Ik begon ooit eens met wat reviews van behuizingen, als hobby systeembouwer lag dat het meeste voor de hand. Nu hebben veel behuizingen wel wat weg van elkaar, dus op een gegeven moment denk je het wel gezien te hebben. Toch staat de behuizingen markt zeker niet stil en is er in de laatste jaren veel uitgebracht wat duidelijk anders was dan de rest, en ik ga normaliter toch wel op zoek naar ‘iets anders’ als review-onderwerp. De Fortress reeks van SilverStone is weliswaar niet de grootste evolutie geweest wat behuizingen betreft, zeker de eerste modellen die toch duidelijk herkenbaar ‘computerbehuizingen’ waren, maar de FT03 en FT04 waren opvallend strakke aluminium kolossen die hun eigen plekje vonden op de markt.

Vooral de (uATX) FT03 leek erg populair: een strakke toren, stevig aluminium, een slot-loader, en een zeer geringe diepte. De nieuwste Fortress toren (ik zeg bewust toren, want ik zag dat er inmiddels een mITX FTZ01 uitgekomen is) is de Fortress FT05. Als typische ‘Fortress’ weer een volledig aluminium behuizing met een strakke uitstraling, maar dit keer weer wel met traditionele ATX afmetingen. Mocht de indeling je bekend voor komen kan dat kloppen, de FT05 is namelijk gebaseerd op hetzelfde frame als de Batman Raven RV05, een behuizing die ik onlangs reviewde en erg weg van was. Hoewel de basis gelijk is, en daarmee de inbouwopties en koelprestaties dus nagenoeg gelijk uitpakken, zal je in deze review toch zien dat er een wereld van verschil tussen de behuizingen zit.

De SilverStone Fortress is verkrijgbaar in het Zwart en Zilverkleurig, waarbij je vervolgens kan kiezen voor een gesloten versie of een versie met een venster. Afhankelijk van de variant zal je tussen de 170 en 190 euro kwijt zijn om hem in huis te halen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.