Silverstone introduceert ET500-ARGB voeding


Silverstone breidt het productaanbod van voedingen uit met de nieuwe ET500-ARGB voeding. Deze nieuwe voeding is gericht op liefhebbers van RGB-verlichting en komt met een ARGB ventilator. Daarnaast is de voeding 80Plus Bronze gecertificeerd.

De voeding komt uitgerust met een 120 millimeter ARGB ventilator welke volgens Silverstone zorgt voor een “uitstekende luchtstroom en laag geluidsniveau”. De laagst mogelijke geluidsproductie bedraagt 18 dBa, een maximum geeft Silverstone niet op. De ventilator beschikt over 17 verschillende lichtstanden welke aangepast kunnen worden met behulp van een knop aan de achterzijde van de voeding. Tevens levert Silverstone een adapterkabel mee om de ventilator te verbinden met een moederbord of hub met ARGB-connector.


De Silverstone ER500-ARGB beschikt over een non-modulair ontwerp, waarbij alle kabels gefixeerd uit de voeding komen. De kabels betreffen platte kabels om ze makkelijk weg te werken in een behuizing. Daarnaast beschikt de ET500-ARGB over een enkele +12V rail ontwerp.

De beschikbare connectoren betreffen:

  • – 1x 20/24-pin ATX moederbord connector (500mm)
  • – 1x 8-pin CPU connector & 1x 4+4-pin CPU connector (650mm / 150mm)
  • – 2x 6+2-pin PCIe connector (500m / 150mm)
  • – 3x 4-pin molex connector (500mm / 150mm / 150mm)
  • – twee kabels met elk 2x SATA-connectoren (500mm / 150mm)

Daarnaast beschikt de voeding over verschillende beschermingstechnieken waaronder “Over Current Protection” (OCP), “Over Power Protection” (OPP), “Over Voltage Protection” (OVP), “Over Temperature Protection” (OPP) en “Short Circuit Protection” (SCP).

Wanneer de Silverstone ET500-ARGB in de schappen ligt, en wat de adviesprijs betreft, heeft Silverstone nog niet bekend gemaakt.Bronnen: Silverstone

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.