SilverStone introduceert Hydrogon D120 ARGB


SilverStone heeft een nieuwe processorkoeler geïntroduceerd. Het betreft de Hydrogon D120 ARGB, een compacte dual-tower koeler, en zou volgens SilverStone moeten zorgen voor goede koelprestaties in een compact jasje. Hoeveel het maximale koelvermogen bedraagt heeft SilverStone niet vrijgegeven.


De koeler beschikt over zilverkleurige koelelementen en zwarte ventilatoren. Er zijn zes heatpipes aanwezig welke elk een diameter hebben van zes millimeter. Deze zorgen er voor dat de warmte verplaatst wordt van de CPU naar de aluminium koelvinnen. Het ontwerp is tevens achterover gepositioneerd om zo plaats te maken voor de mogelijkse heatsinks van het werkgeheugen.


De koeler is uitgerust met twee ventilatoren. Deze beschikken beiden over negen bladen en acht ARGB-LEDs. De ventilatoren worden met behulp van PWM aangestuurd, en hebben een bereik van 0 tot 1850 toeren per minuut. De ventilatoren kunnen zo semi-passief opereren. De maximale luchtverplaatsing bedraagt 56.23 CFM, en de maximale geluidsproductie 30.5 dB(A).

De maximale hoogte van de SilverStone Hydrogon D120 ARGB bedraagt 153 millimeter. Daarnaast is het koelblok 125 millimeter breed en 112 millimeter diep. Het gewicht bedraagt 885 gram. De koeler zal ondersteuning bieden voor Intel LGA 2066/2011/1200/115x/1366/775 en AMD Socket AM4/AM3/AM2/FM2/FM1.

Wanneer de SilverStone Hydrogon D120 ARGB in de schappen ligt, en wat de adviesprijs bedraagt, is nog niet bekend.Bronnen: SilverStone

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.