SilverStone lanceert Shark Force aRGB-ventilatorserie


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SilverStone

SilverStone brengt een nieuwe reeks ARGB-koelventilatoren, de Shark Force-serie uit. Verkrijgbaar in 120 mm en 160 mm varianten, om elk systeem te koelen en te verlichten.

De Shark Force-serie is uitgerust met doorschijnende ventilatorbladen met SilverStone “Shark Force” -technologie; geïnspireerd door de hydrodynamische eigenschappen van haaienhuid die fungeert als een weerstandsverminderend mechanisme om hun aerodynamische eigenschappen te verbeteren. Vergeleken met identieke ventilatorbladen zonder enige oppervlaktekenmerken, laten de Shark Force-bladen de lucht vloeiender over elk ventilatorblad stromen, wat resulteert in minder algemeen geluid bij hetzelfde toerental.


SF120-ARGB (links) en SF160-ARGB (rechts)

Met Fluid Dynamic Bearing (FDB) en driefasig, zespolig motorontwerp, produceren Shark Force-ventilatoren een hogere koppelwaarde in vergelijking met de meeste ventilatoren met een eenfasig, vierpolig ontwerp, waardoor een soepelere en betrouwbaardere werking wordt bereikt.

Onder de doorschijnende ventilatorbladbehuizing bevinden zich acht individueel adresseerbare RGB-LED’s, die betoverende verlichtingsschermen vertonen terwijl ze uw pc-systeem koelen. Door gebruik te maken van industriestandaard 4-1 pins ARGB-connectoren, kunnen Shark Force ARGB-leds worden aangestuurd via een ARGB-controller of ARGB-compatibele moederborden.

Fans uit de Shark Force-serie zijn ontworpen voor een breed scala aan toepassingen, omdat ze in staat zijn om stil te blijven onder lichte belasting, terwijl ze industriële topsnelheden op ventilatorniveau of stationair draaiende ventilatoren mogelijk maken via een geavanceerde PWM-controller. Voor SF120-ARGB kunt u ventilatorsnelheden instellen van 0 ~ 2500 RPM en 0 ~ 1600 RPM voor SF160-ARGB. Shark Force-ventilatoren zorgen voor een aanzienlijke luchtstroom wanneer ze worden gebruikt als inlaat of uitlaat, of wanneer ze op een radiator of koellichaam worden gemonteerd; SF120-ARGB en SF160-ARGB bieden een statische druk tot respectievelijk 4,66 mmH2O en 2,21 mmH2O.

Fans van de Shark Force-serie hebben ook een modulair bekabelingsontwerp. Net als bij de overgang van PSU’s van niet-modulaire naar volledig modulaire connectoren, zullen deze ventilatoren SilverStone’s eerste zijn die een modulair ontwerp van ventilatorbekabeling implementeren om het kabelbeheer te vereenvoudigen en de flexibiliteit om ARGB-lichteffecten gemakkelijk los te koppelen of uit te schakelen.

De Shark Force SF160-ARGB heeft ventilatorbevestigingen van 140 mm, zodat hij kan worden gebruikt om toepassingen te upgraden die oorspronkelijk zijn ontworpen voor een ventilator van 140 mm om een ​​veel hogere luchtstroom en koelpotentieel te bereiken.

Prijzen en beschikbaarheid
De SF120-ARGB en SF160-ARGB zijn beide nu beschikbaar voor adviesprijzen van respectievelijk $27,99 USD en $45,99 USD.Bronnen: SilverStone

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.