ProductwebsiteTer vervanging van een AC Ryan Mediaspeler, die met een gebrek aan updates zaken als YouTube niet meer wilde afspelen, ging ik op zoek naar een andere oplossing. Eerst overwogen een andere mediaspeler uit te zoeken, maar uiteindelijk toch voor een volwaardige HTPC gekozen voor wat extra functionaliteit.

Ik was al bekend met de SilverStone ML04, een mooie en betaalbare HTPC case, en ik was er zonder al te veel over na te denken van uit gegaan dat de ML05 de opvolger zijn. Niets bleek echter minder waar, want toen ik de specificaties zag viel mij op dat de ML05 een veel kleinere case is. Juist de geringe diepte van ca 20cm viel op, wat hem geschikt maakt voor vrijwel alle soorten kastjes en plankjes.

Uiteraard heeft het kleinere formaat wel enkele consequenties, zo zal je dus enkel een mITX bord kunnen plaatsen, en ben je bepert tot SFX formaat voedingen. Gelukkig zijn mITX bordjes tegenwoordig prima in features en prijs, en zijn degelijke SFX voedingen ook niet noemenswaardig duurder dan de populaire ATX broertjes. Aangezien de bedoeling was hem enkel als HTPC te gebruiken, en niet als game-pc of storage-bak, was er dus weinig reden om niet voor de flink goedkopere ML05 te gaan, welke voor een leuk prijsje van grofweg 45 euro te bestellen is.

Ik was overigens eerst van plan op de ML06 te wachten. Ik had de nieuwsberichten al gezien, en ik dacht wederom dat het om een opvolger zou gaan. Echter navraag bij SilverStone over de release datum (dit was nog voor Kerstmis 2013) gaf mij het vermoeden dat ik nog wel enige tijd kon wachten op de ML06, al zie ik hem op het moment van schrijven in de eerste shops verschijnen. Zij lieten mij ook weten dat het enige verschil tussen de ML05 en de ML06 het uiterlijk van het frontpanel is (dus geen interne verschillen), en dat beide producten als alternatieven voor elkaar op de markt zouden blijven. Voor mij reden genoeg om niet te wachten. Mocht je de ML06 echter overwegen, kan je dus ook prima deze review gebruiken, behalve dat je dus een ander frontje krijgt.

Verder vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.