600,467

ProductwebsiteOnlangs had ik een review gepost van de SilverStone ML05 HTPC case. Ik probeer normaliter processorkoelers en case-merken zo veel mogelijk te ‘matchen’, dus had ik ook een SilverStone cpu koeler besteld; de SST-NT07-115X. Met een prijs van 20 euro zeker geen dure koeler te noemen, en gezien het om het koelen van een Pentium G3220 (~50 euro) zou gaan vond ik meer uitgeven ook wat zonde.

Deze koeler viel naast door z’n lage prijs, vooral op vanwege zijn zeer beperkte hoogte van slechts 23mm. Ondanks dat een dergelijke kleine koeler niet direct nodig was voor de ML05, geeft het mij wel enige flexibiliteit in combinatie met het multi-purpose-bracket van die case. Daarnaast is het natuurlijk leuk om een review te maken van een product in een categorie waar weinig te kiezen valt; een zoektocht in de prijsvergelijker naar vergelijkbaar lage producten geeft maar weinig alternatieven, terwijl HTPC’s toch een redelijk hot item zijn.

Nu had ik onlangs een AMD overclocking setje gekocht om cpu koelers te kunnen reviewen, maar zoals je uit de naam (115x) al kan opmaken is deze koeler gemaakt voor Intel sockets 1150, 1155, en 1156, oftewel vergelijken met mijn andere recente koelers is wat lastig. Ondanks dat de Socket-Hamer van Informatique erg aantrekkelijk leek, was ik toch wat huiverig om dit op mijn hardware toe te passen en had ik besloten om deze koeler simpelweg op zichzelf te beoordelen. Los van het feit dat deze koeler een 65W limiet heeft, waar een X4 760k wel over heen gaat, gaat het bij een HTPC koeler natuurlijk of het product gewoon voldoende presteert, stil is in het gebruik, en bij voorkeur ook nog een beetje fijn te installeren is.

Verder vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.