476,492

ProductwebsiteWederom tijd voor een case-review. Ik was op zoek naar een lekker goedkoop systeem voor wat eenvoudige werkzaamheden, wat er toch een beetje strak en zakelijk uit zag. De eisen waren eenvoudig, het moest zo klein mogelijk torentje worden (Maar geen mITX gezien de plaats waar hij zou komen te staan), en het moest goedkoop! Nu lijkt dat natuurlijk niet zo’n lastige vraagstelling, maar in de praktijk komt men al snel met wat ‘extra’ wensen aanzetten: “Nou ja, stil is ook wel fijn” en “Het is heeel erg stoffig daar en ik heb katten”, en dergelijke.

Bij toeval dat ik de SilverStone PS09B tegen kwam. SilverStone wat toch vooral bekend staat voor de luxere torens, HTPC kasten, en voor mij ook leuke accessoires, bleek een leuk (lekker zwart) oogende mATX case in het assortiment te hebben met erg kleine afmetingen. De ca 40 euro kostende PS09B had ook nog eens stoffilters, en geluidsdemping, -en- er was nog geen reviewtje van om mij bezig te houden. Het voldeed dus aan de eisen, en het was weer eens iets anders. Oftewel, de keuze was gemaakt.

Uiteraard zet een lage prijs je aan het denken of het kwalitatief wel in orde zit, en anderzijds zijn er toch zeer degelijke kasten te vinden in deze prijsklasse. De grote vraag bij het maken van de review was dan ook of de PS09B de concurrentie aan kan in zijn prijsklasse, en of hij zijn kleine meerprijs ten opzichte van nog goedkopere modellen kan verantwoorden.

Verder vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.