585,550

ProductpaginaMet de aankondiging van SteamOS en de SteamBox was het natuurlijk wachten op de lancering van een flinke hoeveelheid mITX behuizingen die als toekomstig PS4/Xbox/HTPC vervanger zou moeten gaan functioneren. Met SteamOS ondertussen in een publieke beta test was het voor mij enkel nog even zoeken naar een case die de juiste uitstraling had om als huiskamer-game-pc van de toekomst te worden. Eigenlijk wilde ik voor die build iets wat toch een beetje iets van een console weg had. Toen de release van de SilverStone Raven RVZ01 kwam was het voor mij direct duidelijk: Dit wordt mn doe-het-zelf SteamBox.

Of deze case met SteamBox als doelstelling op de markt is gezet durf ik niet te zeggen, maar dat het een game-y uitstraling heeft mag duidelijk zijn. En ook de inbouwopties lijken op een game-systeem gericht: Een dubbel-slot grafische kaart, meerdere harde schijven, en flinke koelopties. Met een prijs van 90 euro is het zeker geen budget-case, al zal een officieele SteamBox ongetwijfeld vele malen prijziger worden dan een DIY build op basis van deze case. Desondanks zal de Raven voor dat bedrag natuurlijk moeten laten zien dat het meer is dan een leuke behuizing die toevallig iets van consoles weg heeft.

Helaas liep ik tijdens mijn SteamOS experiment tegen een flink aantal issues aan. Niet onverwacht gezien het een beta OS is, echter mijn intentie was om van deze review een echte SteamBox review te maken om er een bijzonder tintje aan te geven. Het resultaat was (helaas) dat ik alsnog vrij vlot naar een Windows installatie ben overgestapt om gewoon los Steam te draaien, en heb besloten de SteamOS experimenten op een rustiger tijdstip meer aandacht te geven. Uiteindelijk heb ik maar besloten om het case-review deel dan los te splitsen, en mijn SteamOS ervaringen in een toekomstig (en mijn eerste) Tweak-blog te gaan verwerken gezien die ervaringen natuurlijk los staan van een productreview. SteamOS verhaal to be continued!

Voor ik aan de echte review begin vind ik het nog van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.