Productpagina @ SilverStone


Vandaag ga ik voor mijn gevoel een beetje terug naar mijn review-roots: Behuizingen zijn toch altijd een beetje ‘mijn’ ding geweest, en relatief eenvoudige mITX builds zijn de sub-categorie waar ik mij toch relatief veel bezig hou. Niet met extreme hardware wat helemaal sexy is om te showen, maar wel vanwege de vele praktische toepassingen van compacte mITX systemen.

De nieuwe SilverStone SG13B-Q is compact, betaalbaar, en ook relatief eenvoudig. De SG13B komt ook in een versie met een geventileerd voorpaneel, maar deze –Q variant komt met een gesloten aluminium-look kunststof voorzijde. Het mag duidelijk zijn dat de gesloten variant zich meer richt op uitstraling, stilte en wat zuinigere builds, en de mesh variant meer ruimte heeft om te ademen voor zware hardware.

Met een MSRP van 38,90 euro ex-BTW (47 euro inclusief) is het een echte ITX instapper. Op dit moment kost deze behuizing je nog ca 50 euro inclusief BTW en bezorging, maar het is aannemelijk dat deze prijs nog iets zal zakken.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.