“SilverStones nieuwe HELA-PSU heeft een vermogen van 2050 watt”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SilverStone

Taipei, Taiwan, november 2021 – SilverStone Technology, een gevestigde leider op het gebied van pc-componenten, is verheugd de release aan te kondigen van de nieuwe HELA Series 2050W Platinum-voeding (PSU), waarmee SilverStone’s diverse PSU-catalogus verder wordt uitgebreid met de hoogste wattage-eenheid die het bedrijf ooit heeft uitgebracht.

Er zijn de afgelopen tien jaar een paar voedingen van 2000W of meer op de markt geweest, specifiek gericht op extreme gebruikers en overklokkers, deze waren voldoende om met gemak meerdere overgeklokte high-end grafische kaarten aan te kunnen. Met de constante vooruitgang in technologie en optimalisatie, zijn grafische kaarten echter steeds geavanceerder geworden met turbo en verschillende boost-modi, waardoor ze meer energie verbruiken dan ooit.

In september 2020 bracht NVIDIA hun langverwachte grafische kaarten uit; de RTX 30-serie. Deze release heeft de markt voor grafische kaarten volledig veranderd; niet alleen was de vraag groter dan het aanbod, maar de koeling en het ontwerp waren volledig veranderd ten opzichte van de vorige RTX 20-serie, waardoor fabrikanten van voedingen zich moesten aanpassen aan de nieuwe lay-out van grafische kaarten, met name het vereiste stroomverbruik en de 12-pins voedingsconnector voor de RTX 3090 Founders Edition.

De HELA 2050 Platinum is gebouwd met behulp van hoogwaardige 100% Japanse elektrolytische condensatoren met een strikte ± 3% spanningsregeling en lage ruis. Een ventilator met dubbele kogellagers van 135 mm werkt in combinatie met een ingebouwde Micro Controller Unit (MCU) om de interne componenten gekoeld te houden. Met een diepte van slechts 180 mm en het volledig modulaire ontwerp van de 3e generatie van SilverStone, is de HELA 2050 Platinum ook de kortste PSU van 2 kW+ die ooit is gemaakt, waardoor gebruikers eenvoudig in de meeste chassis kunnen worden geïntegreerd, terwijl er voldoende ruimte overblijft voor cable-management.

Om aan de hoge eisen van gebruikers van de RTX 30-serie te voldoen, wordt deze geleverd met 1 x standaard 12-pins PCIe-connectoren, zodat degenen die high-end werkstation-pc’s willen bouwen met de HELA 2050 Platinum, voldoende opties hebben om verbinding te maken met de RTX 30-serie en toekomstige NVIDIA grafische kaarten.

Prijzen en beschikbaarheid
SilverStone geeft de HELA 2050 Platinum een adviesprijs van $599,00 USD, met een nog onbekende Europrijs. Binnenkort komt de voeding ook in Europa verkrijgbaar.Bronnen: SilverStone

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments