Review: Sitecom WLX 2100 Outdoor WiFi Hotspot Extender

Links: Sitecom WLX-2100 Outdoor WiFi Hotspot Extender productpagina


Kort geleden schreef ik een review over de Sitecom X8 AC1750 router. De X8 AC1750 is voorzien van zes interne antennes, maar jammer genoeg was dit nog niet sterk genoeg om iedere belangrijke plek te bereiken binnenshuis. Het blok van stenen heeft muren van 30 tot 40 cm voorzien van aluminium isolatiemateriaal, het ideale ‘ijzeren gordijn’ om signalen te blokkeren.

In mijn review bespreek ik de Sitecom N300 WiFi Outdoor Range Extender, beter bekend als de WLX-2100. Laten we de review maar WLX-2100 of extender gebruiken, anders wordt het een ‘review tongbreker’. De WLX-2100 moet mij helpen om het 2.4GHz WiFi signaal te versterken. Het beestje is voorzien van twee antennes van 5dBi. En zoals de naam al een beetje doet vermoeden ‘outdoor’ mag de WLX-2100 ook buitenspelen. Voor thuisgebruik zou het ideaal moeten zijn, maar Sitecom benadrukt ook gebruik op campings en havens. Op de camping ga je mij nooit vinden, en aan de haven zal het puur noodzaak zijn. Voor deze review blijf ik gewoon op het thuisfront.

Laten we in deze review ondervinden of ik in de zomer van 2016 lekker in de tuin kan zitten met een acceptabel 2.4GHz WiFi signaal. Voor nu geef ik het ‘signaal’ door aan de specificaties.

Over Redactie
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments