“SK Hynix start leveringen 24Gb DDR5-modules”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SK Hynix

Ongeveer 14 maanden nadat SK Hynix de eerste DDR5-module heeft uitbracht, toont het een nieuwe module met de tot nu toe grootste geheugendichtheid. De nieuwe 24Gb (let op, niet GB) DDR5 is geproduceerd met de geavanceerde 1anm-technologie die gebruikmaakt van het EUV-proces. Het heeft een dichtheid van 24 Gb per chip, wat hoger is dan de bestaande dichtheid van 16 Gb in 1 ynm DDR5, met verbeterde productie-efficiëntie en verhoogde snelheid tot 33%.

Bovendien slaagde SK hynix erin om het stroomverbruik van het product met 25% (Gebaseerd op systeemstroomverbruik om dezelfde modulecapaciteit te ondersteunen) te verminderen in vergelijking met bestaande producten, terwijl het energieverbruik in de productie werd verlaagd door een verbeterde productie-efficiëntie. SK hynix verwacht dat het product ook de CO2-uitstoot zal verminderen, wat zinvol is in de context van ESG-management.

Het eerste product in deze serie is 48 Gigabyte (GB) en 96GB-modules voor levering aan clouddatacenters. Het zal naar verwachting ook krachtige servers aandrijven voor big data-verwerking, zoals kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning, en onder meer Metaverse-toepassingen realiseren.Bronnen: SK Hynix

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments