Ik dacht oprecht dat het een grapje was, een robot grasmaaier. Maar kennelijk bestaan ze, en kennelijk zijn ze nog eens briljant ook (maar we zullen zien…). Nu zal iedereen die wel eens een robot stofzuiger gezien heeft een redelijk beeld kunnen schetsen van wat een robot grasmaaier doet, en heel complex is het concept natuurlijk niet: automatisch, zonder gedoe, constant je gras gemaaid zien worden door iets waar John Connor ongetwijfeld een lichte hartverzakking van zou krijgen. Ik bedoel, met een 28cm constant draaiend hakmes is zo’n apparaat maar één stukje bewustzijn verwijderd van het verwijderen van je voet en het overnemen van jouw huis.


Ik zet het alu hoedje weer even af. Wellicht denk je “maar dat doe ik zelf toch even”, maar tot zover ik mij heb kunnen laten informeren is één van de aller grootste voordelen dat dankzij regelmatig maaien het gras er gewoon veel mooier bij komt te liggen dan wanneer je elke paar weken weer eens bedenkt dat het toch echt tijd is om het weer bij te werken. Besides, even met je handmaaiertje een klein gazonnetje maaien is vast schattig, maar wanneer we een oplossing willen voor een bijna 800m2 veld zo’n 2000 kilometer verderop wordt dat toch erg lastig. En besides dat, hoe kan je er nu meer als een baas uit zien dan wanneer jij met je voeten omhoog je biertje drinkt terwijl a flippin’ robot je gras verzorgd? Het eerste pluspunt is binnen.

Dus ach, gezien verandering van spijs doet eten, gaan we maar eens zo’n robot geval onder de loep nemen. Eerst een weekje of twee in Nederland om (hopelijk toch) te ervaren wat de meerwaarde van deze 1199 euro kostende Robomow is boven een 699 euro kostend Worx geval van de lokale bouwmarkt, om hem vervolgens de komende maanden aan het werk te zetten op het bijna 800m2 grote veld waar het gras wel groeit maar dus niet iemand frequent in de buurt is.



Even serieus, wie Robomow als merknaam heeft bedacht is ook een baas.



Minpunt 1 is ook binnen: Vechten doen ze niet

Deze specifieke Robomow zou tot 800m2 zijn werk moeten doen, dus dan zullen we ook snel genoeg leren of ze die oppervlaktes niet ietwat optimistisch inschatten. En ja, ik zakte even door mijn stoel toen ik 1199 euro hoorde, of dat zelfs een beetje eenvoudige wel een eurotje of 400-600 kost, maar toen ik hoorde wat het onderhoud via de tuinman kost was ik van die emoties vrij vlot genezen.

Dan de vraag: “waarom een blogje?” Omdat dit iets is waar ik niet dagelijks mee bezig ben, of feitelijk helemaal geen ervaring mee heb, ben ik heel benieuwd naar jullie feedback. Heb jij al een gras geval robot en heb je tips, adviezen of een ervaring die je wil delen? Ik hoor het graag! Benieuwd of het wat is? De maaier is inmiddels aan het werk, en een volledige productervaring mag je binnen een paar weken online verwachten.


Kijk dat super gras eens, try that with your 1080 Ti!

[wpdevart_facebook_comment curent_url=”https://www.techtesters.eu/skynet-is-real-en-maait-je-gras/” title_text=”” order_type=”social” title_text_color=”#000000″ title_text_font_size=”1″ title_text_font_famely=”arial” title_text_position=”left” width=”100%” bg_color=”#d4d4d4″ animation_effect=”random” count_of_comments=”10″ ]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.