Sony kondigt nieuwe controllerkit voor gamers met een beperking aan


Vandaag kondigde Sony de Access-controller voor de PS5 aan, een veelzijdige controllerkit voor gamers met een beperking. Hiermee kunnen ze comfortabeler en langer spelen, zodat meer spelers kunnen genieten van gaming. De controller is beschikbaar vanaf 6 december, met pre-orders die starten op vrijdag 21 juli.

De Access-controller kan worden aangepast met verschillende knop- en joystickdoppen in diverse vormen en ontwerpen. Hij kan bediend worden vanuit elke 360°-oriëntatie en biedt aansluitmogelijkheden voor externe toegankelijkheidsaccessoires via vier industriestandaard 3,5 mm uitbreidingspoorten. De controller is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €89,99.

Op de PS5-console zijn er tal van instellingen voor de Access-controller die naar behoefte kunnen worden aangepast. Knoppen kunnen worden toegewezen om tot 30 bedieningsprofielen te creëren, joystickinstellingen kunnen worden aangepast en opdrachten kunnen worden in- of uitgeschakeld. Het is zelfs mogelijk om twee Access-controllers en één draadloze DualSense-controller tegelijkertijd te koppelen en samen te gebruiken. Bekijk de onderstaande video voor een voorproefje van de vele manieren waarop je je eigen game-ervaring kunt aanpassen met behulp van de Access-controller.Bronnen: Sony, TechPowerUp

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?