Sony onthuld nieuwe gaming producten


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sony

In mei onthulde Sony officieel zijn eerste op streaming gerichte handheld gamingapparaat, voorheen bekend als Project Q, dat nu de naam PlayStation Portal draagt. Hoewel er sindsdien geruchten zijn geweest over de specificaties, blijft Sony grotendeels stil over de details.

Het apparaat beschikt over een 8-inch, 1080p60 touchscreen dat ook als virtueel touchpad functioneert en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting heeft. Met een prijs van $199,99 lijkt het een betaalbare accessoire te worden.

Daarnaast heeft Sony nieuwe PS5-headsets onthuld, de Pulse Elite en Pulse Explore, die beide planaire magnetische drivers bevatten, wat zeldzaam is in gaming headsets en oordopjes. Opvallend is de toevoeging van een nieuwe draadloze audio-specificatie genaamd PlayStation Link, inclusief een USB-dongle voor draadloze audio met lage latentie en hoge kwaliteit, die ook met pc’s en Macs kan worden gebruikt. Beide headsets ondersteunen ook Bluetooth-connectiviteit en kunnen gelijktijdig verbinding maken met zowel de PlayStation Link-dongle als Bluetooth-apparaten.

Pulse Elite kost $149,99 en Pulse Explore wordt later dit jaar verkocht voor $199,99.Bronnen: Sony, TechPowerUp

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?