SPC Gear introduceert de AXIS USB high-fidelity microfoon


Het Poolse merk SPC Gear heeft een nieuwe microfoon uitgebracht, deze zogenaamde AXIS-microfoon is speciaal bedoelt voor streamers, en komt voor ongeveer 110 euro verkrijgbaar in het wit en zwart. Hieronder vind je de officiële aankondiging van SPC Gear.

Begin persbericht van SPC Gear

SPC Gear, het gaminglabel van de Europese fabrikant SilentiumPC, lanceert een gloednieuwe lijn van streaming USB-microfoons genaamd AXIS. De AXIS is een multifunctionele high-fidelity microfoon met variabele directionaliteitstechnologie. Het is ingesloten in een duurzaam metalen frame en gemonteerd op een dikke en stabiele basis. Kenmerken van de AXIS-microfoon zijn onder meer een knop voor het aanpassen van het opnamevolume, een 3,5 mm mini-jack voor het aansluiten van een hoofdtelefoon, een potentiometer voor volumeregeling, een aanraakknop voor dempen en zelfs een instelbare RGB-achtergrondverlichting. Het meest opvallende kenmerk is de mogelijkheid om de opnamerichting aan te passen, waardoor gebruikers kunnen kiezen uit vier polariteitsinstellingen: cardioïde, bidirectioneel, stereo en omnidirectioneel. Dit maakt hem geschikt voor verschillende toepassingen, zoals streamen, gamen met vrienden of zelfs podcasts opnemen met meerdere mensen in dezelfde ruimte.

RGB-verlichting
Voor veel mensen is uiterlijk belangrijk, zelfs voor microfoons. Met de RGB-achtergrondverlichting kunnen gebruikers de microfoon afstemmen op hun specifieke computerconfiguratie. Het bevat zes verschillende modi, met effen kleuren zoals groen, cyaan, blauw, roze, rood, geel en zelfs een regenboogmodus die vloeiend door alle kleuren overgaat. De knop voor de achtergrondverlichtingsmodus bevindt zich aan de onderkant van de microfoon, en voor gebruikers die liever geen achtergrondverlichting hebben, wordt deze volledig uitgeschakeld door deze 3 seconden ingedrukt te houden.

Opvallende kleur en design
De AXIS Streaming-microfoon is ook verkrijgbaar in een Onyx White-versie, een verdere uitbreiding van de SPC Gear ONYX White-serie in het oog springende randapparatuur. Deze unieke stijl combineert wit, zilver en grijstinten en is ontworpen rond de zeldzame witte variant onyx, een zeer aantrekkelijk en duurzaam mineraal. De opvallende esthetiek maakt het een geweldige aanvulling op elke computeropstelling met een vergelijkbaar thema en past uitzonderlijk goed bij andere Onyx White SPC Gear-producten.

Polariteit instellingen
Met de AXIS-microfoon kunnen gebruikers eenvoudig de opnamerichting wijzigen. De cardioïde modus isoleert automatisch de stem van de luidspreker en dempt achtergrondgeluiden, en werkt het beste tijdens het streamen of chatten met vrienden tijdens het gamen. Met de stereomodus kunnen gebruikers hoogwaardige opnamen maken van instrumentgeluiden en zang, met behoud van hun natuurlijke diepte en ruimtelijkheid. Tweerichtingsopname (voor- en achterkant) neemt gemakkelijk het gesprek op tussen twee tegenover elkaar zittende sprekers. Er is ook de omnidirectionele modus, waarmee u eenvoudig alle omgevingsgeluiden kunt opnemen. Gebruikers kunnen wisselen tussen de verschillende polariteitsinstellingen door op de opnamevolumeknop te drukken, waarbij de geselecteerde modus gemakkelijk te herkennen is aan de vier LED’s aan de bovenkant van de microfoon.

Touch mute-knop & volumeregeling
De AXIS wordt geleverd met een geïntegreerde touch mute-knop bovenop de microfoon. Dankzij de handige locatie van de knop kunnen gebruikers de microfoon snel dempen tijdens gamen, werken of studeren zonder een sneltoets op het toetsenbord te hoeven gebruiken of applicaties of vensters te minimaliseren. Mute-activering wordt aangegeven door een rode LED aan de bovenkant van de microfoon. Het is ook uitgerust met een versterkingsknop, zodat gebruikers het opnamevolume gemakkelijk kunnen aanpassen wanneer dat nodig is.

Anti-shock mount & popfilter
Een geïntegreerde anti-shock mount vermindert trillingen van de AXIS. Een popfilter van schuim in de microfoonstructuur blokkeert ook ongewenst geluid, zoals snel bewegende lucht of ademhaling. Deze belangrijke functies zorgen voor schonere en vervormingsvrije audio-opnames.

Plug & Play
De AXIS is een Plug & Play USB streaming microfoon. Hij hoeft alleen maar met de meegeleverde USB-kabel op de computer te worden aangesloten en de stuurprogramma’s worden automatisch geïnstalleerd. Hierdoor kunnen gebruikers in een mum van tijd genieten van opgenomen geluid van hoge kwaliteit. De microfoon is compatibel met de besturingssystemen Windows, Linux en macOS en vereist geen extra software.

Prijzen en beschikbaarheid
De SPC Gear AXIS en SPC Gear AXIS Onyx White zijn vanaf vandaag verkrijgbaar met een adviesprijs van € 109,90.Bronnen: SPC Gear

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments