Specificaties AMD Navi 21 XT GPU gelekt


In een tweet zijn details van de nieuwe Navi 21 XT videokaart verschenen. Zo krijgt deze beschikking over 16GB GDDR6-geheugen en een gaming-kloksnelheid tot 2,4GHz.

Zo wordt er in de tweet onder andere genoemd dat de Navi 21 XT, waarschijnlijk een van de krachtigste nieuwe videokaarten van AMD, beschikking krijgt over 16GB GDDR6-geheugen op een 256-bit interface, een ‘Total Graphics Power’ van 255 watt en een kloksnelheid van 2,4GHz tijdens gaming.

Ook is al bekend dat er in totaal drie versies uit zullen komen, de XTX, de XL en de hier besproken XT, al is er naast het feit dat ze allemaal over 16GB GDDR6-geheugen beschikken niet veel meer bekend.

Op 28 oktober zullen de nieuwe Radeon RX 6000-videokaarten door AMD aangekondigd worden.Bronnen: Patrick Schur, Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.