Specificaties Intel Arc A40/A50 Pro-GPU’s verschenen


Mogelijke specificaties van Intels nieuwe grafische kaarten voor workstation zijn pas verschenen. Specifiek gaat het om de Arc A40 en A50 Pro, welke qua specificaties erg veel op elkaar lijken, de specificaties staan namelijk door elkaar. Vermoedelijk zullen beide kaarten over 128 Execution Units beschikken, 1024 FP32-cores en 6GB GDDR6-geheugen beschikken. Waarin de kaarten zullen verschillen is niet helemaal duidelijk, al zal de A50 gezien de hogere naamgeving uiteindelijk iets krachtiger worden dan de A40.

Eerder dit jaar heeft Intel aangegeven de Arc-GPU’s voor workstations in het derde kwartaal van dit jaar aan te kondigen. Wanneer dit precies zal zijn is nog niet bekend, we zullen het in de gaten houden.Bronnen: momomo_us

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.