Specificaties NVIDIA RTX 4060: 3072 CUDA-cores en 8GB GDDR6


Mogelijke specificaties van NVIDIA’s GeForce RTX 4060 Ti zijn recent verschenen. Er zijn al langere tijd geruchten over deze nieuwe middenklasse GPU, waarvan de lancering ergens in de komende twee maanden verwacht wordt.

Deze grafische kaart zal beschikking krijgen over de AD107-400-A1 met 3072 CUDA-cores, dit tegenover eerdere geruchten waar werd gesproken over 4352 CUDA-cores. Daarnaast wordt de kaart uitgerust met 8GB GDDR6-geheugen, goed voor een geheugensnelheid van 18Gbps. In gebruik verstookt de kaart zo’n 115W, wat een stuk lager is dan de eerder voorspelde 220W. Vermoedelijk wordt de kaart rond maart/april aangekondigd door NVIDIA.Bronnen: kopite7kimi

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.