Specificaties NVIDIA’s mogelijke RTX 40-serie gelekt


Op Twitter zijn mogelijk specificaties van NVIDIA’s toekomstige videokaarten gelekt. Zo zou de AD102 grafische chip beschikken over maximaal 18432 CUDA cores, tegenover 10496 van de huidige krachtigste RTX 3090.

Met de nieuwe RTX 30-serie van NVIDIA net aangekondigd, zijn er al details verschenen over de waarschijnlijke RTX 40-serie van NVIDIA. Zo zou de zogenaamde Lovelace AD102-chip de basis vormen van de nieuwe modellen. Deze gaat beschikken over maximaal 18432 cores, een flinke verhoging tegenover de huidige 10496 van het topmodel, de RTX 3090. Ook zou de nieuwe Lovelace beschikking krijgen over 72 TPC’s (texture processor clusters) en 144 streaming multiprocessors, ook grote verbeteringen tegenover de huidige modellen.

Waarschijnlijk zal de Lovelace AD102 grafische chip onder de RTX 40-naamgeving uitgebracht worden, maar daarmee is de exacte introductiedatum nog niet bekend gemaakt. Wel zal NVIDIA eerst een aantal Ti-modellen gaan introduceren gevolgd door de Super-modellen. In de komende tijd verwachtten we meer details te weten te komen.Bronnen: 3DCenter via Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.