Steams hardware survey laat interessante dingen zien


De NVIDIA GeForce GTX 1650 is meer dan vier jaar geleden uitgebracht en blijft nog steeds de meest populaire GPU onder gamers, volgens de nieuwste resultaten van de Steam Hardware Survey. Deze GPU heeft 896 CUDA-cores, 56 tekstureringseenheden en 32 ROP’s, met 4 GB GDDR5-geheugen dat via een 128-bits geheugeninterface is verbonden. In juni 2023 had de GeForce GTX 1650 een marktaandeel van 5,50%, waarmee het de nummer één GPU was, gevolgd door de GeForce RTX 3060 met 4,60%.

De enquête toonde ook aan dat de CPU’s in de meeste gaming systemen variëren van 2,3 GHz tot 2,69 GHz in frequentie, met zes cores en twaalf threads.

Daarnaast laten de cijfers zien dat gamers grotere opslagschijven kopen, met een stijging van 1,48% in de capaciteit van meer dan 1 TB, wat wijst op de groeiende omvang van games.Bronnen: Steam hardware survey, TechPowerUp

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?