Steelseries Aerox 3 Wireless Review


Ieder jaar belanden honderden producten op onze bureaus voor evaluatie. Maar elke uitgebreide review en elke video komt neer op tientallen uren werk, en dat is natuurlijk lang niet altijd haalbaar. Zeker niet in een jaar waarin wij een flinke afstand gingen verhuizen, plus een jaar waarin de klassen van de kinderen om de haverklap moesten sluiten vanwege een coronauitbraak. Hierdoor blijven producten die soms an sich harstikke interessant (kunnen) zijn soms liggen door een tijdgebrek, terwijl jij er wellicht toch benieuwd naar bent.

Om dit jaar op een leuke en hopelijk zinvolle manier af te sluiten doen we daarom een eindejaarscrunch: korte en krachtige samenvattingen van producten waar wij het afgelopen jaar wél actief mee aan de slag zijn gegaan, maar waarvan een uitgebreide review er niet is van gekomen. En dat is ook geen waarde oordeel, sommige producten blijven wellicht liggen omdat ze niet zo spannend zijn, anderen hadden simpelweg pech door uit te komen op een moment dat er andere grote launches de agenda bepaalden, of omdat wij in lockdown zaten. De harde eis die we wel stellen is dat we elk product zelf daadwerkelijk in gebruik hebben gehad; échte ervaringen dus, maar dan korter.

Heb je vervolgens nog vragen, stel die dan gerust onder in een reactie, of via social media (check de links hieronder).

En we beginnen met de Aerox 3 Wireless, in het wit.


De Aerox 3 White is wellicht het meest voor de hand liggende voorbeeld van een product dat onbedoeld blijft liggen, want we hadden de zwarte variant eerder dit jaar al uitgebreider aan de tand gevoeld. En los van de nieuwe kleurstelling valt er ook niet gek veel aan de originele review toe te voegen: de Aerox 3 is gewoon een prima implementatie van het moderne “ultralight” concept: met 68 gram is het één van de lichtere, en hoewel 109 euro niet heel goedkoop is steekt hij met die prijs niet negatief af ten opzichte van zijn concurrenten. Zeker als hij straks net als de zwarte variant nog wat in prijs zakt, die is tenslotte al voor ca 85 euro te koop. En dat is ongeveer de startprijs van een dergelijk goede draadloze gaming muis.


Steelseries heeft de details in orde, zoals de USB Type-C aansluiting, een soepele paracord kabel, soepele PTFE feet en een beetje RGB blijft ook behouden wat een witte muis goed staat. Bonuspunten krijgt hij voor de toevoeging van een Bluetooth modus bovenop de low latency 2,4GHz modus, handig als je de muis ook af en toe aan een laptop wil hangen, iets wat toch regelmatig gebeurde met de kinderen aan tafel durende de lockdowns.


Van harde nadelen is eigenlijk geen sprake. De enige vraag blijft of dit de vorm voor jou is, en dat is lastig te bepalen. Dit is voor kleine en middelgrote handen met een lichte grip (claw, fingertip, of een claw-hybride) uitstekend, maar als je van de volle palm grip bent ligt dit weer niet voor de hand.

Ik gaf de Aerox 3 Wireless destijds de Editor’s Choice Award, en die blijft ook gewoon staan. Voor meer info over deze muis, bekijk dan nog even de originele review hier.Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.