Steelseries Arctis 7P+ Review


Ieder jaar belanden honderden producten op onze bureaus voor evaluatie. Maar elke uitgebreide review en elke video komt neer op tientallen uren werk, en dat is natuurlijk lang niet altijd haalbaar. Zeker niet in een jaar waarin wij een flinke afstand gingen verhuizen, plus een jaar waarin de klassen van de kinderen om de haverklap moesten sluiten vanwege een coronauitbraak. Hierdoor blijven producten die soms an sich harstikke interessant (kunnen) zijn soms liggen door een tijdgebrek, terwijl jij er wellicht toch benieuwd naar bent.

Om dit jaar op een leuke en hopelijk zinvolle manier af te sluiten doen we daarom een eindejaarscrunch: korte en krachtige samenvattingen van producten waar wij het afgelopen jaar wél actief mee aan de slag zijn gegaan, maar waarvan een uitgebreide review er niet is van gekomen. En dat is ook geen waarde oordeel, sommige producten blijven wellicht liggen omdat ze niet zo spannend zijn, anderen hadden simpelweg pech door uit te komen op een moment dat er andere grote launches de agenda bepaalden, of omdat wij in lockdown zaten. De harde eis die we wel stellen is dat we elk product zelf daadwerkelijk in gebruik hebben gehad; échte ervaringen dus, maar dan korter.

Heb je vervolgens nog vragen, stel die dan gerust onder in een reactie, of via social media (check de links hieronder).

En dan aan de beurt: de “nieuwe” Steelseries Arctis 7P+


De Steelseries Arctis 7 is al jaren één van de populairste, best gereviewde headsets die er is. En met een goede reden: hij klinkt erg goed, weet vooral in het afspelen van muziek menig headset achter zich te laten, de uitrolbare microfoon klinkt uitstekend en hij zit goed in elkaar en hij is extreem comfortabel. Zolang je geen enorm groot (lees: XXL+) hoofd hebt, is dit al jaren één van de veiligste aanraders die we kunnen bedenken. Hoewel er tegenwoordig meer concurrentie is dan jaren terug blijft die basis echter onverminderd van toepassing.


Hey Steelseries, vanaf 2022 gaan we producten constant aanspreken op het onnodig gebruik van plastic verpakkingsmateriaal.


Aan de basis wilde Steelseries niets veranderen voor een update, en dat lijkt een goede beslissing gezien de goede all-round prestaties van de “oude” Arctis. Desondanks kan er natuurlijk altijd wel íets beter, en dat is precies wat we hier krijgen. Zo was de Micro USB aansluiting achterhaald en is die vervangen door een stevigere USB Type-C aansluiting, de batterijduur en de oplaadsnelheid zijn verbeterd, en de dongle is nu een USB Type-C dongle met een USB Type-A verlengkabel waardoor hij op meer devices dan voorheen te gebruiken is. Zo kan je deze 7P+ gebruiken op je PC, Macs, PS4, PS5, mobiele telefoons en zelfs op de Quest 2; breder inzetbaar dan zijn voorganger dus. Alleen Xbox eigenaren hebben pech, die zullen vooralsnog naar de 7X moeten kijken totdat daar een keer een 7X+ van uit komt. Dat verklaart wellicht ook waarom Steelseries de 7P+ in een toch herkenbare wit-blauwe Playstation kleurstelling uitbrengt, ondanks de compatibiliteit met praktisch alle andere hardware.
De enige uitdaging die Steelseries kent is dat een nieuw model weer voor ca de adviesprijs de schappen in gaat, en dat die adviesprijs omhoog is gegaan. Een prijsverhoging van ca 2 tientjes voor de verbeteringen is echt niet gek, het nieuwe model is genoeg verbeterd. Het probleem is echter dat oudere modellen wat straatprijs betreft lager liggen tegenwoordig, en dat Steelseries ook genoeg concurrenten erbij heeft gekregen, denk aan de G Pro X Wireless bijvoorbeeld. De keuze voor een Arctis 7, of 7P+, is daarmee minder vanzelfsprekend dan voorheen en meer een kwestie van voors, tegens en smaak afwegen, maar het is en blijft ondanks stevigere concurrentie één van de, zo niet de beste all-round gaming headset die je je kan wensen: Editor’s Choice zonder twijfel.Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.