SteelSeries brengt vernieuwde Arctis 7-headsets uit met USB-C dongle


Het merk SteelSeries heeft vandaag de vernieuwde Arctis 7-gaming headsets aangekondigd. Deze voor de Xbox en Playstation ontworpen headsets komen met een adviesprijs van 179 euro verkrijgbaar.

Beide modellen van de nieuwe headset zijn gebaseerd op de oorspronkelijke Arctis 7 met als grote toevoeging een draadloze 2.4GHz USB Type-C dongle. Het verschil tussen de 7P en 7X zijn de kleuren, die afgestemd zijn op de kleuren van de consoles: wit/blauw voor de Playstation, zwart/groen voor de Xbox. SteelSeries vermeldt wel dat de meegeleverde dongle compatible is met zowel de Xbox en Playstation, maar ook de Nintendo Switch, PC en mobiel.

Qua specificaties beschikken de 7P en 7X over een batterijlevensduur van 24 uur, welke oplaadbaar is via een micro-USB oplader. Op de headset zit een uittrekbare microfoon en een aantal knoppen om het geluid te regelen. Verder heeft de headset een flexibele hoofdband en beschikt de microfoon over Discord-gecertificeerde noise-cancelling.

Zowel de Arctis 7P voor de Playstation als de 7X voor de Xbox komen verkrijgbaar met een adviesprijs van €179,99. Beide headsets zijn alleen via de website van SteelSeries te bestellen.Bronnen: SteelSeries

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.