SteelSeries introduceert Arena-speakers


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SteelSeries

SteelSeries, de wereldleider op het gebied van gaming- en esports-randapparatuur, heeft vandaag zijn nieuwe franchise onthuld: een familie van luidsprekers die van elke installatie een epische gaming- en entertainmentruimte maakt.

Van de makers van Arctis, de meest bekroonde audiolijn in gaming, introduceert SteelSeries de Arena 3, Arena 7 en Arena 9 – een eersteklas reeks gamingluidsprekers die een al lang bestaande leegte in het huidige landschap oplost door een gecombineerde hardware te orkestreren en software-oplossing die een totale onderdompeling in elk spel mogelijk maakt.

De nieuwste creatie van SteelSeries zorgt voor een nieuwe reeks primeurs met de Arena-lijn, waaronder een gaming-luidsprekersysteem met echt surround-geluid via een enkele USB-aansluiting — met meeslepende, hoogwaardige audio die voortkomt uit een tweerichtingsluidsprekerontwerp, inclusief twee frontale luidsprekers, een middenkanaalluidspreker, twee draadloze achterste surround sound-luidsprekers en een 6,5” naar beneden gerichte subwoofer, samen met de mogelijkheid om elke individuele frequentie af te stemmen via de Sonar Audio Software Suite, die is voorzien van ’s werelds eerste pro-grade parametrische EQ ontworpen voor specifiek voor gamers.

De Arena-luidsprekerlijn is akoestisch ontworpen en ontworpen met hoogwaardige drivers van organische vezels en zijde om een ​​uiterst nauwkeurig in-game soundscape te creëren – zoals ontwikkelaars bedoelden voor meeslepende titels zoals Cyberpunk, Red Dead Redemption II, God of War, Call of Duty, Assassin’s Creed, Destiny 2 en een verscheidenheid aan andere games.

Arena 3-luidsprekersysteem
Geluidskwaliteit en veelzijdigheid gecombineerd. Met een van de grootste luidsprekerdrivers in gaming-audio, maakt de Arena 3 gebruik van een 4-inch conus-driver van organische vezels, die een volledig bereik van kristalheldere hoge tonen, levendige middentonen en krachtige bas creëert om elke voetstap, kogel en explosie met totale helderheid. De bedrade en Bluetooth-verbindingen en intuïtieve bedieningselementen van de luidsprekers verbeteren de game-ervaring verder. Akoestisch gevormd voor desktop-gaming met een naar voren gerichte baspoort voor minimale geluidsvervorming, kunnen gamers genieten van het volledige geluidslandschap zoals game-ontwikkelaars het bedoeld hebben. Om de perfecte spelomgeving te creëren, wordt de Arena 3 geleverd op een verstelbare standaard en verticaal kantelbaar om optimale luisterposities te creëren. Beschikbaar vanaf €149,99.

Arena 7-luidsprekersysteem
Ongeëvenaard geluid dat gamers horen, voelen en zien. Hardcore gamers willen zich in hun games storten door zowel de game om zich heen te voelen als te zien. Het hoogwaardige geluid, de donderende subwoofer en de schermreactieve RGB-verlichting van de Arena 7 brengen spelers naar nieuwe werelden als nooit tevoren. De Arena 7 maakt gebruik van een via USB aangesloten 2.1 RGB-gamingluidsprekersysteem met een 2-weg luidsprekerontwerp en de 6,5-inch naar beneden gerichte subwoofer zorgt voor een krachtige respons voor een rijke, diepe en nauwkeurige reproductie van lage frequenties. Gebruik een standaard USB-verbinding om de meest meeslepende geluiden van gaming uit te nodigen op een pc, Mac of PlayStation. Gamers kunnen profiteren van optische en standaard 3,5 mm Aux-connectiviteit voor telefoons, tablets, tv’s en andere audioapparaten, en een breed compatibele Bluetooth biedt een kabelvrije ervaring en een gemakkelijke verbinding met een telefoon
en andere apparaten. Beschikbaar vanaf €329,99.

Arena 9-luidsprekersysteem
De ultieme luidsprekerconfiguratie voor totale onderdompeling in de game. Het echte surround-audio 2-weg luidsprekerontwerp van de Arena 9, het speciale middenkanaal, de krachtige subwoofer, de draadloze achterluidsprekers en de schermreactieve RGB-verlichting zorgen voor een totale onderdompeling in de game en zorgen voor gamers met de ultieme audio-ervaring. Als ’s werelds eerste USB 5.1-gamingluidsprekersysteem, maakt de Arena 9 de installatie eenvoudig met een enkele USB-verbinding met de pc en draadloze achterluidsprekers. Gebruik een standaard USB-verbinding om de meest meeslepende geluiden van gaming uit te nodigen op een pc, Mac of PlayStation. Gamers kunnen profiteren van optische en standaard 3,5 mm Aux-connectiviteit voor telefoons, tablets, tv’s en andere audioapparaten, en een breed compatibele Bluetooth biedt een draadloze ervaring en een gemakkelijke verbinding met een telefoon en andere apparaten.

Om de akoestiek van de Arena-luidsprekerlijn zowel te verbeteren als volledig aan te passen, rust SteelSeries gamers uit met de Sonar Audio Software Suite, speciaal ontworpen voor ingewikkelde en krachtige audioaanpassing. Gebruikers kunnen bijna elk aspect van het geluid aanpassen met behulp van een 10-bands parametrische EQ, akoestische echo-onderdrukking, ruimtelijke audio voor simulatie van surroundgeluid en nog veel meer.

Als een perfecte aanvulling op de Arena-luidsprekers lanceert SteelSeries ook de Arena Wireless Mic, een stand-alone draadloze op het oor gemonteerde microfoon met een ClearCast SuperCardiod ruisonderdrukkende microfoon die ongewenste ruis tijdens voicechat verwijdert met behulp van de Sonar-softwaresuite. Gamers kunnen genieten van Quantum 2.0 draadloze vrijheid en het SoftFlex-ontwerp vermindert vermoeidheid van de oren tijdens marathon gaming-sessies. Beschikbaar vanaf €599,99.Bronnen: SteelSeries

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.