SteelSeries lanceert Arctis Nova Pro headset met audio-DAC


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SteelSeries

SteelSeries heeft vandaag de toekomst van gaming-audio onthuld. Vier jaar in voorbereiding waren de doelen om de status-quo uit te dagen, pijnpunten bij gaming te verlichten en de ultieme geluidservaring te ontwerpen. Geïnspireerd door audiofiele luisterruimtes die vrij zijn van ruis en volledige audiocontrole bieden, is die complete akoestische ervaring nagebootst in een gamingheadset – de Arctis Nova Pro-serie.

De Arctis Nova Pro-serie is vanaf het begin gemaakt en produceert een nieuw niveau van uitmuntendheid voor hifi-audio, AI-aangedreven spraakhelderheid en de hele dag comfort met een gestroomlijnd Deens ontwerp dat naadloos overgaat tussen een reeks gameplatforms als nooit tevoren . Om de nieuwe Arctis Nova-franchise aan te drijven, heeft SteelSeries de Sonar Audio Software Suite ontwikkeld, die de wereld kennis laat maken met de eerste pro-grade parametrische EQ voor gamers. Sonar is speciaal ontworpen om elke headset een boost te geven voor gaming en biedt een onbeperkte mogelijkheid om het geluid in games, teamchat en de microfoon te regelen. Sonar stelt gamers in staat om elke individuele frequentie aan te passen en de geluiden te horen die er het meest toe doen.

Door deze twee entiteiten (Arctis Nova Pro-headsets en de Sonar Audio Software Suite) te fuseren, komen de ultieme geluidskwaliteit, helderheid en controle samen om de lat voor gaming-audio opnieuw te verhogen en het kenmerkende geluid van SteelSeries opnieuw te definiëren. Het resultaat is de belichaming van een nieuwe superkracht voor gamers, waar ze zichzelf kunnen verliezen in de soundscape met 360° Spatial Audio, elke kritieke stap, herladen of vijandelijke beweging kunnen horen door de controle over elk sonisch element te nemen met behulp van Sonar’s EQ, en geluid te bereiken zuiverheid als geen andere gamingheadset dankzij de geheel nieuwe High Fidelity-luidsprekerdrivers die zijn ontworpen voor de Arctis Nova-franchise.

SteelSeries is al meer dan 20 jaar gericht op de gamer-ervaring en levensstijl en de Arctis Nova Pro-serie is volledig gevuld met ultramoderne functies die precies dat doen. Een primeur in gaming, de Multi-System Connect-hub maakt USB-switching tussen meerdere apparaten tegelijkertijd mogelijk. Gamers kunnen naadloos wisselen tussen een pc, PlayStation, Switch of mobiel apparaat met een druk op de knop en zonder kabels te hoeven verwisselen.

Omdat communicatie de sleutel is in gaming, geeft de nieuwe AI-POWERED ruisonderdrukkende microfoon spelers kristalheldere communicatie, terwijl de Sonar Audio Suite alle afleiding door achtergrondgeluid van toetsenborden, computerventilatoren en nog veel meer dempt. De ClearCast Gen2-microfoon geeft spelers een echt voordeel door hetzelfde bidirectionele microfoonontwerp dat wordt gebruikt door Formule 1-crews voor kristalhelder, natuurlijk geluid met onberispelijke ruisonderdrukking.

Voor marathon gaming-sessies is het nieuwe ComfortMAX-systeem ontworpen voor hoofden van elke grootte of vorm, met 4 afstelpunten. Het systeem omvat in hoogte verstelbare, roterende oorschelpen, een flexibele spanband, draaiende hangers en een premium PVD-gecoate stalen band die zorgt voor een lange levensduur.
Naast de introductie van ‘Almighty Audio’ en nieuwe functies die speciaal zijn ontworpen voor de Arctis Nova-franchise en een gaming-levensstijl, kunnen spelers kiezen uit verschillende modellen op basis van hun favoriete speelstijl en platform naar keuze.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe headsets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar voor de volgende prijzen:
– Arctis Nova Pro – €279.99
– Arctis Nova Pro (Xbox) – €279.99
– Arctis Nova Pro Wireless – €379.99
– Arctis Nova Pro Wireless (Xbox) – €379.99Bronnen: SteelSeries

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.