Prijzen en levertijden @ Hardware.info
Prijzen en levertijden @ Tweakers.net
Productpagina @ SteelSeries.comSteelSeries heeft geen introductie nodig, het Deense merk dat bekend staat om hun randapparatuur voor gamers is razend populair in Nederland (en omstreken), en is ook één van de merken die goed beschikbaar is in fysieke winkels. Een groot voordeel, want een muis in de hand kunnen houden voor aanschaf geeft vaak net dat zetje in de rug. Kort door de bocht kan je stellen dat SteelSeries bekend staat om apparatuur van uitstekende kwaliteit, weliswaar niet met hele lage prijzen, maar wel een zeer goede prijs-prestatieverhouding.

Deze review gaat over de SteelSeries Sensei Wireless. Mocht je je afvragen of je de prijs goed gezien hebt, ja hij is inderdaad verkrijgbaar vanaf 123,–, en bij de meeste winkels kost hij zelfs 150,– euro of meer (ter illustratie, gangbare bedrade Sensei muizen gaan voor ca 50-70 euro over de toonbank). Nu is de prijs slechts één element van een review, maar wanneer je het over een muis van dit bedrag gaat hebben zal een review toch voor een groot deel de uitdaging worden voor het product om je te overtuigen van zijn kostprijs.

De naam van de SteelSeries Sensei Wireless verklapt al een beetje dat het een muis is in de Sensei familie, een toch aardige collectie muizen, en dat het een draadloze variant betreft. Toch is het ontwerp iets anders dan de ‘ouderwetse’ Sensei, en wat de naam niet verklapt is dat het een muis is die optioneel draadloos is. Naast een opvallend oplaadstation beschikt hij dus ook over de optie om bedraad te werken, al zou de geclaimde batterijduur van 16 tot 20 uur geen echte beperking mogen zijn om altijd draadloos te blijven.

Zoals altijd: Voor ik aan het echte reviewen begin vind ik het belangrijk vermelden dat ik bewust geen Photoshop of Lightroom gebruik of iets dergelijks. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen. Bij deze review specifiek wil ik wel bij voorbaat vast om excuses vragen voor de hoeveelheid foto’s. Normaliter is het al een flinke taak om foto’s te sorteren, maar deze muis bleek dusdanig fotogeniek dat ik het niet over mijn hart kon krijgen er meer te verwijderen. Wat meer foto’s dan gebruikelijk dus voor een muis.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.