Streacom brengt DB1 passief gekoelde behuizing uit


Recent heeft Streacom een nieuwe passief gekoelde behuizing uitgebracht. Deze DB1-case zal in het eerste deel van 2021 uitgebracht worden voor 109 euro.

Zo is deze compacte behuizing voorzien van aluminium onderdelen welke samen met koperen heatpipes processors tot 45W kunnen koelen zonder het gebruik van actieve onderdelen zoals fans en pompen. Met zijn afmetingen van 222 x 222 x 101mm is hij compact van formaat, en is er plaats voor een Mini-ITX moederbord en een nano-PSU.


Aan de voorkant is de DB1 voorzien van een enkele USB 3.0 Type-A aansluiting, welke eventueel te verwisselen is met een USB 3.1 Type-C. Ook kan er in de behuizing nog een 2.5″ drive geïnstalleerd worden, mocht er naast een m.2-drive meer ruimte nodig zijn.


Streacom’s DB1-behuizing komt verkrijgbaar in het eerste deel van 2021 voor €109. Eventueel kan een bijpassende passieve voeding van 90W toegevoegd worden welke €68 zal gaan kosten.Bronnen: Streacom

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.