Synology brengt de DiskStation DS223 uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Synology

Synology kondigt de DiskStation DS223 met 2 sleuven aan, de nieuwste toevoeging aan de Synology-serie van opslagservers voor gegevens voor thuisgebruik en kleine kantoren. De DS223 is uitgerust met Synology DiskStation Manager (DSM) en wordt geleverd met een compleet pakket gegevensbeheeroplossingen die thuisgebruikers kunnen gebruiken om grip te krijgen op hun groeiende datavolumes.

Privécloud om gegevens eenvoudig te ordenen en delen
Met de DS223 kunnen gebruikers bestanden vanuit verschillende bronnen samenbrengen in hun eigen privécloud, waardoor ze hun data gemakkelijk vanaf elk apparaat kunnen raadplegen en beheren. Met een opslagcapaciteit tot 36 TB hebben gebruikers volop ruimte om al hun documenten, media en andere bestanden op één veilige locatie op te slaan.

Synology Photos, ontworpen voor multimediabestanden, maakt het eenvoudiger om bestanden te ordenen met automatische sorteermogelijkheden. Dankzij veilige deelopties kunnen gebruikers hun digitale herinneringen eenvoudig delen met familie en vrienden, terwijl ondersteuning voor RAW-bestanden ze helpt bij hun professionele creatieve werk.

De mogelijkheid om de DS223 te integreren met populaire cloudopslagservices zoals Google Drive, Dropbox en Microsoft OneDrive, stelt gebruikers in staat om bestanden te synchroniseren naar en vanuit de cloud. Alles bevindt zich dus op één plek en gebruikers zijn volledig eigenaar van hun gegevens.

Een back-upcentrum voor eenvoudige en betrouwbare gegevensbescherming
De DS223 kan dienen als bestemming voor realtime of geplande back-ups van bestandsmappen om deze effectief te beschermen tegen ransomware en onbedoelde verwijdering. Op mobiele apparaten kunnen gebruikers Synology Photos instellen om automatisch mappen en video’s naar hun privécloud te uploaden voor continue bescherming.

Back-ups en andere gegevens op de server worden beveiligd dankzij het Btrfs-bestandssysteem, dat verschillende technologieën gebruikt om beschadiging van gegevens te voorkomen en gebruikers te voorzien van de mogelijkheid bestanden terug te zetten naar een eerdere versie als er een aanval of onbedoelde wijziging plaats heeft gevonden.

Ingebouwde back-upoplossingen op de DS223 zelf bieden aanvullende bescherming. Van het volledige systeem (inclusief gegevens, configuraties en geïnstalleerde pakketten) of specifieke gedeelde mappen kunnen back-ups worden gemaakt naar diverse bestemmingen. Ook is vrijwel continue bescherming beschikbaar via snapshots die elders gerepliceerd en snel hersteld kunnen worden.

Een intuïtief bewakingssysteem voor een veiligere omgeving
In combinatie met Synology Surveillance Station wordt de DS223 een volwaardig videomanagementsysteem dat videobeelden lokaal opslaat voor maximale privacy. Met flexibele ONVIF-ondersteuning en meer dan 8.300 compatibele IP-camera’s is het systeem eenvoudig te installeren en geschikt voor elke locatie.

De oplossing ondersteunt meerdere platforms dankzij krachtige clients voor Windows en Mac, en handige mobiele apps waarschuwen direct als potentieel gevaarlijke situaties zich voordoen, zodat gebruikers snel in actie kunnen komen.

Prijzen en beschikbaarheid
De DS223 is per direct verkrijgbaar met een adviesprijs van €289,19.Bronnen: Synology

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.