Synology introduceert 8-bay DS1821+


Recent heeft Synology een nieuwe NAS aangekondigd. Deze Diskstation DS1821+ zal beschikken over achter bays en een Ryzen-quadcore CPU. Hij komt beschikbaar vanaf ongeveer 1000 euro.

De nieuwe Diskstation DS1821+ toont een aantal gelijkenissen met de eerder aangekondigde DS1621+, zo zijn deze beiden uit de nieuwe plus-serie en beschikken ze over een quad-core AMD Ryzen-processor. Voor hoge doorvoerprestaties is er plek voor twee NVMe cache-SSD’s, daarnaast kunnen er optioneel PICe 10GbE NIC’s geïnstalleerd worden waarmee de NAS lees- en schrijfsnelheden tot ongeveer 2300MB/s en 1150MB/s kan halen.

Verder kunnen de acht bays uitgebreid worden met de DX517-module waarmee per module vijf extra schijven toegevoegd kunnen worden, met twee modules zal de NAS over maximaal 18 schijven beschikken. Daarnaast heeft de DS1821+ een viertal gigabit RJ-45 aansluitingen en standaard één 4GB DDR4-geheugenmodule.


Synology noemt een prijs van €860 voor de DS1821+, al is deze wel exclusief BTW, inclusief zal dit ongeveer €1040 worden. De NAS zal per direct verkrijgbaar zijn.Bronnen: Synology

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.