Synology introduceert AI-camera’s BC500 en TC500


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Synology

Synology heeft de BC500 en TC500 aangekondigd: veelzijdige en weerbestendige bullet- en turret-camera’s voor slimme bewaking. Met geavanceerde AI-functies, uitstekende beeldkwaliteit en naadloze integratie met het videomanagementsysteem Surveillance Station, zijn de BC500 en TC500 de nieuwste toevoegingen aan het assortiment. De BC500 is nu beschikbaar, terwijl de TC500 naar verwachting later dit jaar uitkomt.

De BC500 en TC500 hebben 5-megapixelsensoren die opnemen met een resolutie van 2880×1620 bij 30 frames per seconde (FPS) en een brede horizontale kijkhoek van 110°. Hiermee leveren ze gedetailleerde en vloeiende videobeelden met een uitgebreide dekking van het gebied. Met hun IP67-classificatie zijn ze bestand tegen stof en water, en ze bieden een nachtzicht van maar liefst 30 meter. Dankzij HDR-technologie met meerdere belichtingen zijn beide camera’s geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Ze stellen gebruikers in staat om gangen, hallen, magazijnen, parkeerplaatsen en andere omgevingen zoals musea op elk moment van de dag effectief te bewaken.

De BC500 en TC500 zijn uitgerust met krachtige AI-mogelijkheden die gebruikers voorzien van tijdige en nauwkeurige meldingen, zodat ze snel kunnen reageren op incidenten. Functies zoals het detecteren van personen en voertuigen, inbraakdetectie en instant zoeken helpen gebruikers om potentiële bedreigingen beter te herkennen, specifieke gebieden snel te onderzoeken en relevante videobeelden gemakkelijk op te zoeken en terug te halen.

Wat betreft integratie met Surveillance Station is het goed nieuws dat de BC500 en TC500 naadloos kunnen worden geïntegreerd. Alle cameraconfiguratie- en netwerkinstellingen kunnen rechtstreeks in de gehoste omgeving van de Synology NAS worden beheerd. Een ander voordeel is dat er geen apparaatlicenties voor Surveillance Station nodig zijn bij het gebruik van Synology-camera’s. Dit vereenvoudigt het installatieproces, maakt integratie eenvoudig en verlaagt de implementatiekosten.

De nieuwe Synology-camera’s bieden ook edge-opslag voor failover, wat betekent dat ze blijven opnemen zelfs als er verbindingsproblemen zijn. Beheerders kunnen eenvoudige firmware-updates uitvoeren met configureerbare schema’s om ervoor te zorgen dat de camera’s altijd up-to-date zijn met de nieuwste beveiligingspatches. Bovendien wordt de veiligheid en privacy gewaarborgd door ondersteuning van HTTPS en SRTP, waardoor video- en datastromen worden versleuteld.

De BC500 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor €265. De TC500 volgt voor een nog onbekende prijs in juni 2023.Bronnen: Synology

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.