Synology introduceert DS1621xs+ NAS


Vandaag heeft Synology een nieuwe NAS aangekondigd. Deze relatief compacte NAS kan een opslagcapaciteit tot 96TB leveren en is gericht op de zakelijke markt.

De nieuwe DS1621xs+ NAS heeft beschikking over een quadcore Xeon-processor met 8GB DDR4 ECC-geheugen, en zou hiermee gericht zijn op hoge prestaties. Met zijn afmetingen van 166mm x 282mm x 243mm (hxbxd) is de NAS relatief klein. Ook heeft hij beschikking over 10Gb Ethernet en biedt sequentiële lees- en schrijfsnelheden van 3.1GB/s en 1.8GB/s.


Met de zes interne 3,5″-sleuven kan de opslagcapaciteit uitgebreid worden tot 96TB, waar ook nog twee M.2-sleuven beschikbaar zijn voor NVMe-cache. Daarnaast biedt Synology DSM aan waarmee een eigen cloud op locatie relatief eenvoudig te creëren is. Synology geeft aan dat de DS1621xs+ per direct verkrijgbaar is met een adviesprijs van 1730 euro inclusief btw, 1430 exlusief btw.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.