“Synology kondigt DSM 7.1 en Surveillance Station 9.0 aan”


Synology heeft updates aangekondigd voor DSM en Surveillance Station, in dit artikel staan twee stukjes uit het originele persbericht van Synology waarin deze toegelicht worden.

DSM 7.1 – Grootschalig gegevensbeheer
DSM 7.1 zorgt voor verbeterde prestaties en gemak voor het delen van bestanden met de introductie van SMB-multichannel- en DFS-ondersteuning. Bedrijven met meerdere locaties kunnen gebruikmaken van de door C2 Storage ondersteunde Hybrid Share om bandbreedtebeperkingen te verminderen en samenwerking eenvoudiger te maken. In combinatie met het uniforme bestandsportaal van Synology Drive en de nieuw vormgegeven mobiele app hebben teams op afstand volledige controle over hun gegevens, waar ze zich ook bevinden.

Meer gebruikers en apparaten mogen voor systeembeheerders niet leiden tot meer overhead. Active Insight, de cloudmonitoring- en troubleshooting-service die is geïntroduceerd met DSM 7.0, krijgt nieuwe mogelijkheden. Hyper Backup-taken van elk apparaat kunnen nu rechtstreeks vanuit Active Insight worden gecontroleerd, zodat back-ups nooit worden vergeten. Meer details over systeemupdates en een analyse van inlogactiviteiten maken belangrijke informatie centraal inzichtelijk.

Nieuwe mogelijkheden voor bandbreedtebeheer en uitgebreide clienttriggers in Active Backup for Business, plus ondersteuning voor Virtual DSM-implementatie in MailPlus, geven IT-teams meer tools om operationele complexiteit te verminderen. DSM 7.1 introduceert ook ondersteuning voor volledige DSM-back-ups, waardoor beheerders Synology-apparaten op nog een andere manier volledig kunnen beschermen en herstellen.

Surveillance Station 9.0 – Sneller, eenvoudiger en veiliger
Surveillance Station 9.0 heeft een verfijnde gebruikersinterface die gebruikers alle tools biedt die ze nodig hebben, sneller dan ooit tevoren. Het nieuwe Monitor Center centraliseert alle belangrijke feeds met handige terugspeelmogelijkheden en waarschuwingen. Betere kaartintegratie betekent dat zelfs implementaties op meerdere locaties efficiënt kunnen worden gecontroleerd, waardoor beveiligingsteams nauwkeurige informatie en eenvoudig te begrijpen afbeeldingen krijgen wanneer elke seconde telt.

Het instellen van camera’s is ook nog nooit zo eenvoudig geweest met de nieuwe onboarding-wizard. Dankzij de mogelijkheid om instellingen te importeren en kopiëren, kunnen honderden camera’s binnen enkele minuten worden ingezet.

Verbeteringen aan het Central Management System (CMS), waaronder flexibele opties voor apparaatupdate, gelijktijdige dubbele opname en HTTPS/SRTP-ondersteuning, maken het eenvoudiger om elke installatie veiliger en veerkrachtiger te maken.

Een nieuwe Synology C2 Surveillance-dienst stelt huishoudens en bedrijven in staat om gelijktijdig en veilig bewakingsbeelden op te nemen in de C2-cloud. Met minder dan vijf seconden verloren beeldmateriaal zorgt C2 Surveillance ervoor dat beeldmateriaal altijd toegankelijk is, zelfs na een rampzalige gebeurtenis of in geval van diefstal van het on-prem systeem.

De nieuwe DVA1622 NVR maakt Synology’s suite van geavanceerde AI-aangedreven bewakingsanalyses, zoals gezichtsherkenning en het tellen van mensen, toegankelijker voor kleinere winkels. Samen met Surveillance Station 9.0 krijgen NVR’s uit de DVA-serie ook mogelijkheden voor kentekenherkenning.

Beschikbaarheid
Synology DSM 7.1 en Surveillance Station 9.0 worden in Q1 2022 uitgebracht als openbare previews.Bronnen: Synology

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.