Synology lanceert DiskStation met plaats voor acht schijven


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Synology

Synology heeft de DiskStation DS1823xs+ gepresenteerd, een centrale opslagoplossing in een compacte vormfactor. Met een bruto opslagcapaciteit tot 144 TB zonder losse uitbreiding is de DS1823xs+ ideaal voor het opslaan van ongestructureerde gegevens in kantoren en studio’s, het back-uppen van eindpunten en servers binnen het kantoor, het delen en synchroniseren van bestanden tussen apparaten en locaties of het beheren van lokale bewakingssystemen. De oplossing kan flexibel worden ingezet op plaatsen die niet beschikken over een eigen serverkast of datacenter.

Flexibel, veilig en betrouwbaar
Met snelheden van meer dan 3.100/2.600 MB/s voor sequentieel lezen en schrijven en flexibele configuratie-opties ondersteunt de DS1823xs+ veeleisende toepassingen in creatieve en datagerichte sectoren. De willekeurige I/O-prestaties zijn te verbeteren door snelle M.2 NVMe- of SATA SSD-opslagvolumes toe te voegen of door SSD’s aan te wijzen als lees-/schrijfcache voor HDD-volumes. Ingebouwde 10GbE-connectiviteit en tot maximaal vier 1/10/25GbE- of Fibre Channel-poorten ondersteunen toepassingen die veel bandbreedte vergen, terwijl Synology DX517-uitbreidingseenheden aan de DS1823xs+ kunnen worden toegevoegd om een totale bruto opslagcapaciteit van 324 TB te realiseren wanneer dat nodig is.

De DS1823xs+ draait op DiskStation Manager (DSM), het browsergebaseerde besturingssysteem van Synology dat beheer op afstand heel eenvoudig maakt met krachtige oplossingen voor opslagbeheer, gegevensbescherming en onderhoud. Mogelijkheden zijn onder andere het vervangen van schijven, cloudgebaseerde monitoring van de systeemgezondheid en -veiligheid voor geografisch verspreide servers en een out-of-band (OOB-)beheerpoort om opnieuw opstarten, resetten en probleemoplossing op afstand mogelijk te maken, zelfs wanneer het systeem is uitgeschakeld. Serverparen kunnen worden ingesteld in een active-passive-configuratie om uitval te minimaliseren.

Een multifunctioneel gegevensplatform
Synology Drive biedt gebruikers de mogelijkheid om bestanden te raadplegen, delen en synchroniseren tussen pc’s, Macs en mobiele apparaten, de samenwerking tussen personeel op kantoor en werknemers op afstand te verbeteren en bestanden te synchroniseren of delen tussen kantoren over de hele wereld. Met Hybrid Share kunnen bedrijven de kracht van de cloud benutten om gegevens efficiënt te synchroniseren tussen vestigingen en hun opslagruimte ‘on demand’ uit te breiden. Terwijl het grootste deel van de gegevens veilig wordt opgeslagen in Synology C2-datacenters, worden caches met veelgebruikte bestanden op lokale Synology-servers bewaard voor betrouwbare toegang op LAN-snelheden.

Moeiteloze back-ups van gegevens
Back-ups van pc’s, Macs, Linux-eindpunten, servers, Synology-systemen, virtuele machines van VMware® en Hyper-V®, Microsoft 365 en Google Workspace kunnen worden samengebracht op de DS1823xs+ met Active Backup Suite. Incrementele back-ups zorgen ervoor dat het maken van back-ups korter duurt, terwijl opties voor snel herstel bedrijven helpen hun hersteltijden (recovery time objectives – RTO) te verbeteren en krachtige gegevensontdubbeling het gebruik van opslagruimte dramatisch verlaagt.

Bestanden en LUN’s die zijn opgeslagen op de DS1823xs+ kunnen met Snapshot Replication worden beschermd tegen ransomwareaanvallen en andere bedreigingen dankzij vrijwel onmiddellijke snapshots, terwijl het gebruik van opslagruimte en de hersteltijd worden geminimaliseerd. Hyper Backup maakt het mogelijk om gegevens veilig te back-uppen naar uiteenlopende bestemmingen, zoals servers op een andere locatie, de cloud of externe media.

Een veelzijdig videobewakingsplatform
Surveillance Station van Synology, speciaal ontworpen voor bedrijven, is een krachtig en flexibel videomanagementsysteem dat meer dan 8.300 gevalideerde en ONVIF-gecertificeerde IP-camera’s ondersteunt. Er kunnen tot 75 camera’s aan de DS1823xs+ worden toegevoegd, en grotere installaties zijn mogelijk door servers te koppelen aan het ingebouwde Centralized Management System. Gebruikers profiteren van een breed scala aan tools voor intuïtieve bewaking, beheer en analyse voor pc’s en mobiele apparaten, zodat ze hun panden kunnen beschermen waar ze ook zijn.

Prijzen en beschikbaarheid
De DS1823xs+ is per direct verkrijgbaar met een adviesprijs van €1920.Bronnen: Synology

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.