Synology lanceert tweetal opslagsystemen voor bedrijven


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Synology

Synology brengt de SA3610 en de SA3410 op de markt, twee schaalbare opslagsystemen die organisaties de mogelijkheid bieden grote datavolumes op te slaan zonder in te leveren op snelheid en prestaties. Elk apparaat heeft 12 schijven, maar bedrijven kunnen opschalen tot wel 96 schijfsleuven voor een totale bruto opslagcapaciteit van maar liefst 1,7 PB. De nieuwe modellen leveren krachtige prestaties en kunnen fungeren als centrale back-upoplossingen, bewakingssystemen of bestandsservers.

Betrouwbaar
De SA3610 en SA3410 ondersteunen veeleisende toepassingen dankzij meer dan 6.200/3.000 MB/s voor sequentieel lezen/schrijven, ondersteuning voor 10/25/40 GbE- en Fibre Channel-netwerken (2 x 10 GbE RJ-45 inbegrepen), evenals het samenvoegen van netwerken en ondersteuning voor SMB Multichannel. Hybride opslagarrays kunnen worden gebruikt als kostenefficiënte oplossing om de I/O-snelheden en latency op HDD-volumes te verlagen, waarbij SSD-volumes als lees-/schrijfcache dienen.

Oplossingen voor beheer op afstand, zoals een speciale out-of-band (OOB-)beheerpoort, centraal beheer via Synology CMS en cloudgebaseerde monitoring op afstand met Active Insight verlichten het werk van beheerders, terwijl redundantie van hardware en active-passive-clustering via Synology High Availability de beschikbaarheid van services optimaliseren.

Een veelzijdig gegevensplatform
Alle Synology SA-series worden geleverd met een pakket betrouwbare bedrijfsoplossingen voor bestandsbeheer, delen en synchroniseren. Synology Drive verleent overal toegang tot bestandsbeheer- en deeltools voor pc’s, Macs en mobiele apparaten. Door apparaten te koppelen en gegevens tussen apparaten te synchroniseren, blijven geografisch verspreide teams en kantoren op de hoogte van elkaars werk.

Synology Drive ShareSync kan worden gebruikt om bestanden te versturen naar servers over de hele wereld en gegevens terug te synchroniseren naar het hoofdkantoor, of meerdere locaties gesynchroniseerd te houden met minder gebruik van bandbreedte en opslagruimte dankzij de kracht van de cloud. Met Hybrid Share worden alle gedeelde gegevens opgeslagen in Synology C2 Storage-datacenters en zijn ze op aanvraag toegankelijk, terwijl veelgebruikte bestanden lokaal op Synology-systemen worden gecachet voor toegang op LAN-snelheden.

Uitgebreide ingebouwde gegevensbescherming
Synology DiskStation Manager (DSM) beschikt over krachtige oplossingen om pc’s, servers, virtuele machines en SaaS-toepassingen te back-uppen. Active Backup Suite stelt organisaties in staat om back-ups van Windows-clients en -servers, Linux-eindpunten, Synology-systemen, VMware- en Hyper-V-VM’s en Microsoft 365 en Google Workspace gezamenlijk op te slaan op de SA3610 en SA3410, maar ook om alle back-uptaken te beheren via een gecentraliseerde beheerconsole.

Voor fysieke apparaten zijn opties voor bare-metalherstel en herstel op bestandsniveau beschikbaar, terwijl virtuele machines tijdelijk naar een ingebouwde hypervisor op de SA3610 en SA3410 hersteld kunnen worden om uitvaltijd van services te minimaliseren. Ontdubbeling van gegevens op blokniveau kan het gebruik van opslagruimte aanzienlijk terugbrengen, terwijl incrementele back-ups de back-uptijd en het gebruik van bandbreedte minimaliseren.

Met lokale snapshots worden bestanden en LUN’s beschermd tegen ongevallen en bedreigingen van buitenaf, zoals ransomware-aanvallen, terwijl het gebruik van opslagruimte en de hersteltijd minimaal zijn. Alle databeheeroplossingen van Synology hebben uitgebreide mogelijkheden voor het back-uppen van systemen en bestanden, zodat je veilig back-ups kunt maken naar andere Synology-systemen of een cloudopslagservice.

Privé-videobewaking
Surveillance Station van Synology is een krachtig videomanagementsysteem, ontworpen voor bedrijven, dat al meer dan 500.000 locaties beschermt. Met flexibele ONVIF-ondersteuning en meer dan 8.300 compatibele IP-camera’s is het systeem eenvoudig te installeren en af te stemmen op de vereisten van elke locatie. Aan de SA3610 en SA3410 kunnen tot 128 IP-camera’s worden toegevoegd en een ingebouwd centraal beheersysteem maakt het eenvoudig om meerdere servers te monitoren, beheren en back-uppen.

Prijzen en beschikbaarheid
De SA3610 (€9250) en SA3410 (€7000) zijn per direct verkrijgbaar.Bronnen: Synology

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.