Synology stelt DiskStation Manager (DSM) 7.1 beschikbaar


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Synology

Synology heeft de algemene beschikbaarheid van DiskStation Manager (DSM) 7.1 aangekondigd. DSM 7.1 introduceert twee belangrijke functie-updates naast een overvloed aan kleinere: de langverwachte mogelijkheid om volledige, bare-metal-level back-ups van het hele systeem uit te voeren en gedeelde map-aggregatie – waardoor meerdere NAS/SAN’s van Synology onder verschillende logins toegang hebben tot dezelfde gedeelde mappen.

Belangrijke opslagverbeteringen
DSM 7.1 presenteert belangrijke verbeteringen op het gebied van opslagbeheer. Het is nu aanzienlijk gemakkelijker om gegevens te delen tussen meerdere Synology NAS-/SAN-systemen op verschillende locaties. De functie voor samenvoeging van gedeelde mappen gebruikt SMB DFS om symbolische koppelingen tussen gedeelde mappen op meerdere Synology-apparaten te maken, waardoor meerdere Synology SMB-bestandsservers als één grote portaalmap in uw netwerk verschijnen.

Volledige systeembescherming
DSM 7.1 introduceert volledige, bare-metal level back-ups van het volledige systeem. Dankzij Synology Active Backup for Business kan het volledige Synology-systeem worden geïmporteerd en gerepliceerd, waardoor de doelstellingen voor hersteltijd (RTO) aanzienlijk worden versneld in het geval van een locatiebrede storing. De mogelijkheid tot volledig systeemherstel introduceert ook een snelle en handige manier om identiek geconfigureerde systemen in te zetten.

UI-updates en prestatieverbeteringen
De nieuwe gebruikersinterface die in 7.0 is geïntroduceerd, is verder geoptimaliseerd door achtergrondtaken te consolideren in een beheerdervriendelijk overzicht. Dit biedt meer transparantie in wat er op het systeem gebeurt, zelfs met verschillende gebruikersaccounts. Voor Synology High Availability clusters kunnen gebruikers nu schijven op beide systemen bekijken en beheren vanuit één enkele instantie van Storage Manager voor eenvoudiger onderhoud en beheer.

Wat prestaties betreft, ondersteunt DSM al heel lang flashcaching om de prestaties van willekeurige I/O-bewerkingen op een kosteneffectieve manier te verbeteren. Deze nieuwe versie maakt het mogelijk SSD-caching te activeren op meerdere opslagvolumes.

Ecosysteembrede verbeteringen
Synology lanceert ook meerdere grote verbeteringen aan toepassingen en services.
– Active Backup for Business: regeling van de bandbreedte, uitgebreide bewakings- en rapportagemogelijkheden en ondersteuning voor back-ups van DSM.
– Active Insight: gecentraliseerde bewaking van aanmeldingsactiviteiten en Hyper Backup-taakstatussen, plus de mogelijkheid om bewaakte systemen in batch bij te werken
– Synology C2 Hybrid Share: C2-snapshots aan serverzijde en lokaal beheer van bestandsversies door Synology Drive voor gemakkelijker herstel
– Directory Server: ondersteuning voor alleen-lezen-domeincontrollers om de veiligheid en flexibiliteit van het systeem te verbeteren
– Synology Drive: uitbreiding van indexeringsmogelijkheden, een vernieuwde ervaring voor mobiele gebruikers en betere bewakings-/controlemogelijkheden
– MailPlus: ondersteuning van Virtual DSM, uitgebreide beheeropties, verbetering van het importeren/migreren
– Virtual Machine Manager: verbetering van de I/O-prestaties voor opslag en de QoS-mogelijkheden

Daarnaast brengt Synology Surveillance Station 9.0 uit, met aanzienlijke verbeteringen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, beheer van meerdere locaties, beveiliging en meer. C2 Surveillance, een add-on-service, wordt tegelijkertijd gelanceerd. C2 Surveillance gebruikt de nieuw geïntroduceerde ‘dubbele opname’-mogelijkheid in Surveillance Station 9.0 om belangrijke videofeeds veilig te bewaren, zodat ze beschikbaar blijven bij fysieke beschadiging of diefstal van de NVR.

Beschikbaarheid
DSM 7.1, Surveillance Station 9.0 en andere DSM-toepassingen zijn vanaf nu algemeen beschikbaar en worden al ingezet op Synology-systemen.Bronnen: Synology

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.