Synology toont 5-bay DiskStation DS1522+


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Synology

Synology heeft de nieuwe Synology DiskStation DS1522+ met 5 sleuven gepresenteerd, de nieuwste compacte oplossing in de Plus-serie. Deze serie bestaat uit alles-in-één-apparaten die groot- en kleinschalige gebruikers helpen hun gegevens, IT-infrastructuur en fysieke eigendommen op professionele en veilige wijze te beschermen. Daarnaast ondersteunt de Plus-serie een groot aantal zakelijke, productiviteits- en IT-beheeroplossingen.

Compacte oplossing, grenzeloze mogelijkheden
De DS1522+ is uitstekend te gebruiken als primaire opslagoplossing voor kleinere installaties of als edge-knooppunt voor infrastructuren die zijn verspreid over meerdere vestigingen. Het product wordt geleverd met het besturingssysteem DiskStation Manager (DSM) 7.1 en biedt robuuste functies voor gegevensbeheer, naast uitgebreide mogelijkheden voor samenwerken, videobewaking en het delen van bestanden.

De DS1522+ kan worden opgeschaald tot 15 schijfsleuven met twee DX517-uitbreidingseenheden, waarna hij enorme hoeveelheden gegevens betrouwbaar kan hosten zonder veel ruimte in te nemen op een bureau of in een kast. Dankzij de nieuwe netwerkupgradesleuf is op elk moment een 10GbE-upgrade mogelijk, terwijl twee ingebouwde M.2 2280 NVMe-sleuven kunnen worden gebruikt om de opslagprestaties aanzienlijk te versnellen.

Meer dan het opslaan van bestanden
De opslagsystemen van Synology kunnen eenvoudig worden ingezet als een platformonafhankelijke privécloud die gebruikers de volledige controle over hun gegevens biedt. Synology Drive maakt intuïtief bestandsbeheer en synchronisatie tussen platforms als Windows, macOS, Android en iOS mogelijk, zodat gebruikers overal toegang tot hun gegevens hebben.

Met Synology Photos kunnen hobbyfotografen hun groeiende collectie beheren door foto’s snel te back-uppen en op te halen vanaf hun telefoon, afbeeldingen te sorteren en ordenen, en foto’s eenvoudig te delen dankzij robuust machtigingsbeheer.

Geen onderbrekingen meer
Vanwege de voortdurende en continu veranderende cyberdreigingen is het belangrijker dan ooit dat apparaten, e-mails en belangrijke gegevens van bedrijven altijd veilig zijn en een back-up hebben. De DS1522+ biedt back-ups van gegevens, snapshots en automatische replicatie, zodat bestanden en LUN’s die erop zijn opgeslagen automatisch geback-upt worden naar andere apparaten en cloudservices.

Met de Active Backup Suite van Synology kunnen gebruikers hun IT-infrastructuur, waaronder Windows-systemen, Hyper-V-/VMware-VM’s en Microsoft 365-/Google Workspace-accounts, veilig back-uppen naar de DS1522+ en eenvoudig herstellen als dat nodig is.

Compacte bewakings- en applicatieserver
De DS1522+ is ook inzetbaar als compleet videobeheersysteem, waarbij gebruikers volledig eigenaar zijn van hun lokale gegevens. Surveillance Station van Synology is een krachtig videomanagementsysteem, ontworpen voor bedrijven, dat al meer dan 500.000 locaties beschermt. Met flexibele ONVIF-ondersteuning en meer dan 8.300 compatibele IP-camera’s is het systeem gemakkelijk te installeren en geschikt voor elke locatie.

Surveillance Station heeft een moderne, aanpasbare interface waarmee gebruikers eenvoudig tot 40 camera’s kunnen instellen en beheren op de DS1522+. Voor grotere gebouwen of gebouwencomplexen kunnen kaarten van verdiepingen worden toegevoegd en Google Maps of OpenStreetMap geïntegreerd voor een optimaal situationeel bewustzijn. Daarnaast biedt Surveillance Station ondersteuning voor reserve-opnameservers, beheer van meerdere apparaten (CMS) en zelfs voor gelijktijdige dubbele opname met end-to-endversleuteling naar C2 Surveillance.

Beschikbaarheid
De Synology DS1522+ is per direct verkrijgbaar voor ongeveer 830 euro.Bronnen: Synology

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.