Synology toont FlashStation met ruimte voor 24 interne schijven


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Synology

Synology heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de FS3410, de nieuwste in de FlashStation-familie van all-flash network attached storage servers. Als mid-range 3000-serie unit is de FS3410 een kosteneffectieve krachtpatser met uitstekende out-of-the-box netwerkmogelijkheden. Zijn hoge verwerkingscapaciteit maakt hem ideaal voor gebruikssituaties die opslag met hoge prestaties vereisen, met inbegrip van VM-opslag en -bescherming, bestandssynchronisatie en hosting van bedrijfsapplicaties.

Ontworpen voor veeleisende omgevingen
De FS3410, uitgerust met het veelzijdige besturingssysteem Synology DiskStation Manager (DSM), is een 2U-model met 24 sleuven. Het is een dubbele NAS- en SAN-oplossing met een Intel® Xeon® -processor met acht kernen, inclusief optionele ondersteuning voor Fibre Channel en snellere 40/56GbE-netwerkmogelijkheden. Dankzij zijn krachtige prestaties – maar liefst 356.000/129.000 4K willekeurige lees-/schrijf-IOPS – is deze oplossing geschikt als bestandsserver, blokopslagsysteem of server voor lichte toepassingen die een hoge beschikbaarheid, betrouwbaarheid en toonaangevende opslagtechnologie biedt.

De Synology-opslagsystemen voor bedrijven hebben een ontwerp dat zich op de markt heeft bewezen en zijn gebouwd voor maximale betrouwbaarheid. Dankzij geavanceerde functies voor het monitoren van opslagschijven kunnen beheerders de gezondheid van schijven beter en nauwkeuriger voorspellen. Ook worden essentiële firmware-updates van schijven automatisch uitgevoerd.

Snelle en betrouwbare VM-opslag
De FS3410 is volledig gecertificeerd voor de ondersteuning van VMware® vSphere™, Microsoft® Hyper-V®, Citrix® XenServer™, OpenStack® Cinder en ondersteunt bovendien Kubernetes CSI. De geavanceerde opslagbeheer- en LUN-functionaliteit ondersteunt VMware® VAAI en Windows® ODX voor snellere VM-prestaties en is in staat om snapshots razendsnel te maken, herstellen en klonen. Ontdubbeling op volumeniveau staat garant voor een efficiënte vermindering van de gebruikte hoeveelheid opslagruimte, tot wel 3,15:1.

Maximale beschikbaarheid van services kan worden bereikt met Synology High Availability, waarbij de FS3410 aan een identiek device wordt gekoppeld om een hoge-beschikbaarheidscluster te maken. De actieve-/passieve-architectuur draagt services binnen enkele minuten over bij geplande of onverwachte uitval van één apparaat.

Bescherming van virtuele machines en infrastructuur
Synology FlashStations bevatten uitgebreide toepassingen om virtuele machines op basis van VMware® vSphere™ en Microsoft® Hyper-V® te back-uppen en beschermen. Gebruikers kunnen hun bestaande infrastructuur gemakkelijk beschermen via Active Backup for Business en virtuele machines snel herstellen naar verschillende systemen of zelfs de FS3410 zelf.

Beschikbaarheid
De Synology FS3410 is nu beschikbaar, de adviesprijs bedraagt €5.700 (ex BTW) of €6 840 (inc BTW).Bronnen: Synology

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.