T-FORCE en InnoGrit lanceren SSD met tot 14GB/s leessnelheid


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

T-FORCE, het gamemerk van TEAMGROUP, heeft de PCIe Gen5 SSD van de Z54A-serie ontwikkeld, met indrukwekkende prestaties. Deze SSD biedt lees- en schrijfsnelheden tot wel 14.000 MB/s en 10.000 MB/s. In samenwerking met InnoGrit Corporation, een vooraanstaande leverancier van geavanceerde opslagtechnologie, produceert TEAMGROUP exclusieve PCIe SSD-producten voor veeleisende toepassingen zoals computers, workstations, datacenters, servers, gameconsoles, en videobewerking.

T-FORCE biedt uitgebreide oplossingen voor warmteafvoer voor M.2 SSD’s, speciaal ontworpen voor de snelle Gen5 PCIe SSD’s. Dankzij het innovatieve AIO-koelsysteem met een Taiwanees patent (I778726) krijgen veeleisende computergebruikers de oplossing voor het probleem van verminderde snelheid als gevolg van de hoge temperaturen van PCIe M.2 SSD’s. Deze oplossing optimaliseert de prestaties en verlengt de levensduur van de SSD’s, wat resulteert in energiebesparing voor de nieuwe generatie.

Door de samenwerking met InnoGrit Corporation hebben we gebruik gemaakt van de 12nm PCIe IG5666-controller. Deze controller biedt hoge prestaties, betrouwbaarheid, stabiliteit en minimale vertraging, en ondersteunt diverse NAND-snelheden tot wel 2.400 MT/s. De InnoGrit IG5666-controller maakt gebruik van geavanceerde foutcorrectietechnieken die de levensduur van NAND-geheugen verlengen. Bovendien is de controller uitgerust met een decoder voor de energiebesparende modus, waardoor de levensduur en duurzaamheid van de gegevens worden verlengd. Met behulp van door InnoGrit Corporation ontwikkelde AI-algoritmen voor temperatuurgegevens, levert de InnoGrit IG5666-controller buitengewone multitasking-prestaties.Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.