“Tado brengt realtime weergave van energiekosten naar app”


Dit artikel is een persbericht van Tado

Amsterdam, 2 september 2021 – tado°, een van de Europese leiders op het gebied van intelligent klimaatbeheer voor woningen, kondigt vandaag de eerste fase van zijn nieuwe slimme software aan om gebruikers meer controle te geven over hun verwarmingskosten. Met de nieuwe intuïtieve tool voor kostenprognose kunnen alle tado°-gebruikers met een Auto-Assist-abonnement hun verwarmingskosten thuis in de gaten houden en controleren.

De kostenprognose zorgt voor een tastbaar realtime verband tussen het verwarmingsgedrag en de werkelijke energiekosten. Dit doen we door de temperatuur- en tado°-appinstellingen te koppelen aan analoge of slimme meter-gegevens en met behulp van intelligente realtime algoritmen. tado° heeft de eerste oplossing ontwikkeld om een groot probleem voor huiseigenaren en huurders op te lossen. Gebruikers hoeven zich nooit meer zorgen te maken over hoe hoog de jaarlijkse verwarmingsrekening zal zijn, omdat ze het hele jaar door de touwtjes in handen hebben en weten wat ze kunnen verwachten.

Naast de intensivering van het overzicht op het verwarmingsverbruik, zal de nieuwe app-software ook potentiële besparing identificeren en het geeft gebruikers tips en advies voor maximale efficiëntie om de verwarmingskosten te verlagen. Dit helpt om geld te besparen en de ecologische voetafdruk van een huis te verkleinen, wat nu belangrijker is dan ooit.

“De prijs van gas en elektriciteit is in een groot deel van Europa tot het hoogste niveau ooit gestegen en bewoners zullen dat deze winter gaan voelen/merken”, legt tado° mede-oprichter en CPO Christian Deilmann uit. “Dankzij connectiviteit, cloud computing en data science is het nu mogelijk om echt bewuste beslissingen te nemen over hoeveel je uitgeeft aan comfort in huis. Momenteel draaien mensen hun verwarming hoger en lager zonder te weten wat dit werkelijk betekent voor hun jaarrekening. Met kostenprognoses is gissen naar jouw energierekening verleden tijd.”

De eerste versie van de nieuwe functie is vanaf vandaag beschikbaar voor geselecteerde gebruikersgroepen in heel Europa. Verdere releases zullen volgen met diverse updates tijdens dit verwarmingsseizoen.Bronnen:

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments