TeamGroup brengt DDR5 4800MHz-geheugen in Q3 2021 uit


Hardwarefabrikant TeamGroup heeft aangegeven vanaf het derde kwartaal van 2021 te beginnen met leveren van nieuwe DDR5-geheugenmodules. Deze nieuwe standaard zal snelheden tot 5200Mbps ondersteunen en komt in het volgende jaar verkrijgbaar.

Zo zullen deze nieuwe modules gebaseerd zijn op de toekomstige DDR5-technologie, waar de eerste ELITE-module als 16GB 4800MHz uit zal komen op een voltage van 1.1V, ten opzichte van de 1.2V van de DDR4-generatie. Verder zullen de nieuwe DDR5’s beschikken over ingebouwde ECC (error correction code) waar dit bij de vorige generatie via een losse chip ging.


Bekend is dat TeamGroup’s nieuwe DDR5-modules pas vanaf het derde kwartaal van 2021 beschikbaar zullen komen, hiermee wilt TeamGroup de eerste op de markt zijn. Exacte leverdata en prijzen zijn niet bekend, deze details worden tegen die tijd verwacht.Bronnen: Teamgroup

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.