“TEAMGROUP brengt eerste DDR5-modules uit met geverifieerde RGB-verlichting”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

Het gamingmerk van TEAMGROUP, T-FORCE, kondigt aan dat het RGB-verlichtingseffect van zijn RGB-geheugenmodules van de nieuwste DDR5-generatie de eerste is die door vijf grote moederbordfabrikanten is geverifieerd om compatibel te zijn met hun verlichtingsbesturingssoftware. De verificatie zorgt voor compatibiliteit en betrouwbaarheid met de nieuwste platforms en voldoet aan de eisen van gebruikers bij het kiezen voor T-FORCE DDR5 RGB-geheugen om hun eigen RGB-verlichting in de DDR5-generatie aan te passen.

RGB-verlichtingseffecten zijn van cruciaal belang geworden in de DDR4-generatie voor gamingproducten; daarom hebben veel moederbordfabrikanten nu software voor lichtregeling die steeds meer compatible is geworden met verschillende componenten en randapparatuur. Het T-FORCE DELTA RGB DDR5-gaminggeheugen is compatibel bevonden door vijf grote moederbordfabrikanten: ASRock, ASUS, BIOSTAR, GIGABYTE en MSI. Gamers hoeven alleen de lichtbesturingssoftware van de fabrikant te downloaden om lichteffecten aan te passen.

Bij de overgang van twee generaties kwam er verschil tussen de RGB-besturingssignalen van DDR4- en DDR5-geheugens. In overeenstemming met JEDEC’s definitie voor DDR5, wordt het MCU-signaal van de DDR5 via SPD-hubs verzonden. Elke IC die signalen via de SPD-hub verzendt, heeft zijn eigen unieke apparaat-ID, waardoor het risico op een storing in de lichtregeling door botsende signalen van zich herhalende apparaat-ID’s wordt verkleind. Voor consumenten die een DDR5-platform gebruiken, is het downloaden van de nieuwste versie van software voor lichtregeling nodig om een ​​uniek visueel RGB-verlichtingsfeest van T-FORCE DELTA DDR5-gamegeheugen te ervaren.



Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.