TEAMGROUP brengt koeloplossingen uit voor PCIe Gen5 SSD’s


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

De afgelopen jaren hebben consumentenopslagproducten een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Dit jaar gaat de industrie officieel het eerste jaar van Gen5 SSD’s in. Als reactie op de stijgende temperaturen die worden veroorzaakt door de hoge overdrachtssnelheden van PCIe Gen 5 SSD’s, heeft T-FORCE, het submerk voor gaming van TEAMGROUP, ’s werelds eerste alles-in-één ARGB-vloeistofkoelsysteem gelanceerd om de warmte te verminderen die wordt gegenereerd door zowel de CPU en SSD, waardoor PCIe Gen5 SSD’s gedurende langere perioden optimale temperaturen en stabiele, snelle bewerkingen kunnen handhaven. Met de nieuwe koeloplossing kunnen consumenten de efficiënte opslagprestaties van SSD’s van de volgende generatie volledig ervaren zonder compromissen.

Vanaf het jaar 2000, toen de consumentenmarkt hogere lees- en schrijfsnelheden voor opslagapparaten eiste, begonnen solid-state drives (SSD’s) mechanische harde schijven (HDD’s) in grote aantallen te vervangen. SATA SSD’s werden uiteindelijk de beste keuze voor opslagupgrades. Met de vraag naar high-speed opslag gedreven door big data en de verspreiding van transmissietechnologie, werd PCIe de standaardinterface voor high-speed transmissie. In de afgelopen jaren zijn de leessnelheden van PCIe SSD’s gestegen van 3.500 MB/s in Gen3 naar 7.000 MB/s in Gen4. PCIe Gen5 SSD’s hebben nu lees- en schrijfsnelheden van meer dan 12.000 MB/s. De grote sprongen in overdrachtssnelheden van elke opeenvolgende generatie SSD’s hebben geleid tot een hoger wattage, wat op zijn beurt heeft geleid tot hogere bedrijfstemperaturen. Wanneer SSD’s stijgende bedrijfstemperaturen ervaren bij hoge overdrachtssnelheden, wordt een automatisch throttling-mechanisme geactiveerd om componenten te beschermen tegen schade veroorzaakt door de hoge temperaturen. Met een stroomverbruik van ongeveer 12 W op een PCIe Gen4 SSD met een snelheid van 7.000 MB/s, kan de temperatuur van de controller oplopen tot meer dan 110 ℃. Wanneer PCIe Gen5 SSD’s snelheden hebben van meer dan 12.000 MB/s en 14 W of meer verbruiken, kan men verwachten dat de temperatuur van de controller sterk zal stijgen. Daarom zet TEAMGROUP zich in om de beste thermische oplossingen te bieden voor een stabiele, snelle werking van SSD’s gedurende langere perioden.

Om consumenten de meest geschikte koeloplossingen aan te bieden, heeft TEAMGROUP in de loop der jaren verschillende koelproducten ontwikkeld voor verschillende omgevingen en verschillende koelmaterialen gebruikt. Tijdens het proces heeft het veel patenten verkregen voor zijn innovaties, zoals de warmteverspreider van grafeenkoperfolie en het koellichaam met aluminium vin. In afwachting van de komst van de next-gen PCIe Gen5 SSD’s dit jaar, heeft TEAMGROUP het eerste alles-in-één ARGB-vloeistofkoelsysteem in de branche gelanceerd, waarmee het probleem van de warmte die wordt gegenereerd door de CPU en SSD wordt opgelost. Om consumenten wereldwijd de beste koelproducten te bieden, streeft TEAMGROUP ernaar om de volgende prestatiepiek in SSD-opslagoplossingen te bereiken.Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.