TEAMGROUP brengt PCIe Gen 4-SSD uit voor biogeneeskundige toepassingen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

TEAMGROUP lanceert de eerste industriële PCIe Gen4x4 M.2 2280 SSD van het merk, de P845-M80. Met de toepassing van de ultrasnelle Gen4x4-interface levert het lees-/schrijfprestaties voor een grote hoeveelheid gegevens. Uitgerust met BiCS5 112-laags 3D NAND-flashgeheugen, is het een zeer kostenconcurrerende oplossing die de ontwikkeling van biomedische innovatie en toepassingen voor digitale geneeskunde versnelt. De P845-M80 heeft een maximale capaciteit van 2TB en voldoet aan de NVMe 2.0-normen. De bandbreedte en datatransmissiesnelheid zijn twee keer zo hoog als die van zijn voorganger met PCIe Gen3. Ondertussen maken de 3K P/E-cycli het de beste geheugenoplossing in zowel prestaties als duurzaamheid.

In de nasleep van de wereldwijde pandemie nemen wetenschap en digitale geneeskunde snel toe op innovatieve biomedische gebieden. Als antwoord op de aanzienlijke toename van de vraag naar hoogwaardige beeldverwerking en stabiele opslag, introduceert TEAMGROUP de PCIe Gen4x4 SSD van industriële kwaliteit met de toepassing van een 8-kanaals controller en optionele gepatenteerde technologieën voor warmteafvoer van grafeen en aluminium lamellen. Het vermindert effectief de thermische energie die wordt gegenereerd door lezen en schrijven op hoge snelheid en handhaaft de systeemstabiliteit. De warmteafvoertechnologie van grafeen kenmerkt zich door een klein volume en flexibiliteit in toepassing, geschikt voor kleinere machines. Terwijl de gepatenteerde technologie voor warmteafvoer van aluminium lamellen maximale warmteafvoer mogelijk maakt en de levensduur van het product verlengt. Beide technologieën zijn nieuwe opties voor biomedische innovators en bieden stabiliteit, hoge snelheid en lage latentie.

De TEAMGROUP Gen4x4 M.2 2280 SSD van industriële kwaliteit is uitgerust met geavanceerde firmwaretechnologieën. Met ingebouwde HMB-technologie (Host Memory Buffer), wordt de lees-/schrijfbuffer ingeschakeld door verbinding te maken met de DRAM van de host via de PCIe-interface. Het verlaagt niet alleen de kosten aanzienlijk, maar handhaaft ook de hoogwaardige prestaties van SSD.

TEAMGROUP heeft nog geen prijzen bekendgemaakt.Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.