“TEAMGROUP kondigt DDR5 industrieel servergeheugen aan”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

De wereldwijde geheugenaanbieder TEAMGROUP breidt zich al vele jaren actief uit op het gebied van industriële besturing. Met de komst van de nieuwe DDR5-generatie heeft het bedrijf vandaag de DDR5 ECC DIMM- en DDR5 R-DIMM Industrial Server Memory-modules aangekondigd. In de afgelopen jaren is er een gestage groei geweest in AI- en HPC-gegevenstoepassingen, waardoor geheugenspecificaties naar hogere capaciteiten en betere prestaties zijn geleid. Om aan deze stijgende vraag te voldoen, heeft TEAMGROUP meerdere oplossingen gecreëerd met zijn nieuwste innovaties van DDR5 industrieel servergeheugen.

De volgende-generatie servergeheugenmodules kunnen snelheden bereiken van 6.400MT/s, hebben een maximale capaciteit van maximaal 128 GB en werken op 1,1 V, wat resulteert in een lager algemeen stroomverbruik. Het geheugen heeft ook twee innovaties in de voedingsarchitectuur en kanaalarchitectuur. De nieuwe voedingsarchitectuur verschuift het energiebeheer van het moederbord naar de DIMM zelf, waardoor de signaalintegriteit en weerstand tegen interferentie worden verbeterd. De kanaalarchitectuur is bijgewerkt met twee onafhankelijke subkanalen per geheugenmodule (DIMM) om de efficiëntie van de geheugentoegang aanzienlijk te verbeteren en te voldoen aan de hogere eisen van slimme platformtoepassingen.

Voor zeer gevoelige toepassingen, zoals die met betrekking tot medische apparatuur, vliegtuigbesturingssystemen, bankdatabaseservices en big data-servers, introduceerde TEAMGROUP Row Hammer Protection-technologie en voegde DFE-ondersteuning (Decision Feedback Equalization) toe, waardoor de beveiliging van de DDR5-geheugenmodules aanzienlijk werd verbeterd. . Wat het PCB-ontwerp betreft, werden weerstanden verwijderd en vervangen door DFE, waardoor afwijkingen met betrekking tot weerstanden, zoals schade, fouten in de weerstandswaarde, zwavelvorming en andere verschijnselen die tot kwaliteitsproblemen leiden, werden verminderd. Hierdoor kunnen industriële opslagoplossingen worden geüpgraded terwijl serversystemen beter worden beschermd.

De industriële DDR5-productreeks van TEAMGROUP, inclusief U-DIMM-, SO-DIMM- en WT-DIMM-modules (Wide Temperature), is in massaproductie gegaan nadat in het derde kwartaal van 2021 monsters werden verzonden naar high-performance notebook-, netwerk- en communicatie- en industriële pc-industrieën Compatibiliteitstests voor de servergeheugenserie zullen naar verwachting beginnen in Q1 2022. TEAMGROUP streeft ernaar waarde en diversiteit toe te voegen aan zijn industriële producten door een verscheidenheid aan opties te bieden met uitstekende stabiliteit en betrouwbaarheid. Naarmate de technologische omgeving evolueert, zal het bedrijf meer en meer innovatieve industriële opslagoplossingen op de markt brengen.Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.