TeamGroup ontvangt twee Red Dot Design Awards


Het merk TeamGroup, bekend van opslag- en werkgeheugen, heeft twee awards ontvangen voor het design van een tweetal producten. Het gaat om de Red Dot Design Award 2021, welke gegeven is voor de T-Force Treasure externe SSD met RGB-verlichting en de T-Create DDR4-geheugenmodules.

De T-Force Treasure kwam bij launch enkel als 1TB-variant beschikbaar. Via de meegeleverde USB 3.2 V2 Type-C kabel wordt zowel de SSD als de ingebouwde RGB-verlichting van stroom voorzien. Deze verlichting is door het drukken op de behuizing aan te passen, en eventueel ook uit te schakelen. Zo kan deze SSD gebruikt worden voor het vergroten van de opslag van een console, maar ook voor gebruik met een PC is deze geschikt.

De behuizing heeft een brushed metallic finish wat vingerafdrukken zou moeten voorkomen. Verder geven de RGB-effecten en het zwarte design van de SSD volgens Teamgroup een simpel en stijlvol uiterlijk. Deze SSD is verkrijgbaar voor ongeveer €150.

De T-Create DDR4-geheugenmodules zijn verkrijgbaar met heatsink in de varianten wit Classic en zwart Expert, en wordt binnenkort uitgebreid met de Master-serie. Deze DDR4-modules beschikken over kloksnelheden van 2666MHz, 3200MHz en 3600MHz, en bestaan uit een PCB van tien lagen.Bronnen:

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.