TEAMGROUP lanceert 2 nieuwe high-capacity QLC SSD’s


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

TEAMGROUP kondigt de lancering aan van twee nieuwe QLC SSD’s, de TEAMGROUP MP33Q M.2 PCIe SSD en de T-FORCE VULCAN Z QLC SSD. Beide SSD’s hebben enorme opslagcapaciteiten van respectievelijk 2TB en 4TB en zijn perfect voor gebruikers die op zoek zijn naar meer opslagruimte voor hun computer.

De TEAMGROUP MP33Q M.2 PCIe SSD heeft een PCIe Gen3x4-interface en NVMe 1.3-protocol. Het maakt gebruik van 3D QLC flash-geheugenchips en heeft een leessnelheid van 2.500MB/s en een schrijfsnelheid van 2.100MB/s. Deze SSD presteert vijf keer beter dan SATA III SSD’s en is beschikbaar in capaciteiten tot 2TB. De SLC Cache-technologie en 3D QLC NAND flash bieden de beste oplossing op de opslagmarkt.

De T-FORCE VULCAN Z QLC SSD heeft een SATA III 6Gb/s-interface en is voorzien van QLC-flashgeheugen. Met een sequentiële leessnelheid tot 550MB/s en een schrijfprestatie tot 500MB/s, is het tot vier keer sneller dan traditionele mechanische harde schijven. De hoogste capaciteit van 4TB biedt niet alleen betere prestaties, maar ook enorme opslagruimte voor gamers. De SSD heeft een stijlvolle matte grijze afwerking met het herkenbare logo van T-FORCE.

Beide SSD’s hebben uitzonderlijke snelheden en enorme opslagruimte. Daarnaast ondersteunen ze Windows TRIM-optimalisatieopdrachten en maken ze gebruik van SMART-healthmonitoringtechnologie om de lees- en schrijfcondities te behouden en de levensduur te verlengen. De TEAMGROUP MP33Q M.2 PCIe SSD en T-FORCE VULCAN Z QLC SSD zijn wereldwijd verkrijgbaar vanaf april 2023.Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.