TEAMGROUP lanceert de eerste industriële M.2 SSD met VC Cooling


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

Met de opkomst van high-performance computing (HPC) is de vraag naar koeling van industriële producten enorm toegenomen als gevolg van hogere stroomvereisten en warmteontwikkeling in veeleisende industriële toepassingen en platforms. Als reactie hierop heeft TEAMGROUP de VC (Vapor Chamber) vloeistofkoelingstechnologie aangenomen, meestal voor mobiele apparaten, en de eerste M.2 SSD VC vloeistofkoelingstechnologie in de branche geïntroduceerd. De VC vloeistofkoelbuis is van de grond af opnieuw ontworpen voor PCIe M.2 SSD-toepassingen op basis van de hoge overdrachtssnelheden en warmteopwekkingspatronen van de hoge snelheid PCIe M.2 SSD. Het resultaat is een vloeistofgekoelde PCIe M.2 SSD met uitstekende thermische prestaties die een snelle werking in ruwe en dynamische industriële omgevingen aankan.

TEAMGROUP’s N74V-M80 is een industriële VC Cooling M.2 SSD die gebruik maakt van gepatenteerde vloeistofkoelingstechnologie (Taiwan Utility Model Patent: M626519). Via de speciaal ontworpen VC-vloeistofkoelbuizen wordt koelvloeistof naar de warmtezone van de PCIe M.2 SSD-controller gepompt. Warmte wordt vervolgens overgebracht naar het aluminium koellichaam met een convectief ontwerp via een gas-vloeistoffaseovergang om de thermische prestaties te verbeteren. De N74V-M80 combineert de functies van warmteabsorptie, -geleiding en -dissipatie om thermische energie beter over te dragen en te reguleren. TEAMGROUP’s industriële controle T.R.U.S.T. technologie (“T” voor temperatuur) zorgt ervoor dat de PCIe M.2 SSD-producten uitstekende overdrachtsprestaties behouden over een breed temperatuurbereik van -40 °C (-40 °F) tot 85 °C (185 °F). Bovendien gebruikt de TEAMGROUP N74V-M80 TLC Flash en ondersteunt de PCIe Gen3x4-interface en NVMe1.3-standaard, met schrijf- en leessnelheden tot respectievelijk 3.400 en 2.500 MB/s, en is geschikt voor industriële HPC-apparaten met voldoende installatieruimte. Het kan volledig voldoen aan de high-speed computerbehoeften terwijl het koel en energiebesparend blijft.

Bij het testen van temperatuurprestaties was de N74V-M80 SSD met zijn VC vloeibare thermische module beter in het behouden van efficiënte gegevensschrijfcapaciteit dan SSD’s zonder koellichaam bij een omgevingstemperatuur van 85 ° C vanwege een vertraagd vertragingsmechanisme, waardoor de gegevensschrijftijd met 75 %. Deze functies verbeteren de efficiëntie en stabiliteit van het lezen/schrijven van gegevens aanzienlijk en verlengen de levensduur van het product, waardoor het de perfecte keuze is voor een betrouwbare en duurzame SSD-upgrade van industriële kwaliteit. TEAMGROUP streeft continu naar innovatie bij de ontwikkeling van diverse koeltechnologieën, zodat klanten gemakkelijk eventuele verwarmingsproblemen in zware bedrijfsomgevingen kunnen overwinnen en kunnen genieten van superieure opslagprestaties. Het bedrijf zal doorgaan met het creëren van de meest betrouwbare industriële opslagoplossingen als antwoord op het veranderende landschap en de behoeften van de industriële opslagmarkt.Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.