“TEAMGROUP lanceert de SIREN GD240E AIO en M200 Portable SSD”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

Het wereldwijde actieve geheugenmerk TEAMGROUP is toonaangevend in de industrie met zijn baanbrekende DDR5-geheugenproducten. Vandaag heeft zijn gaming-submerk T-FORCE de nieuwe SIREN GD240E All-in-One ARGB CPU-vloeistofkoeler aangekondigd, die wordt geleverd met een montagebeugel voor de nieuwste LGA 1700-socket en volledige ondersteuning biedt voor 12e generatie Intel-processors en Z690-moederborden, waardoor het een onmisbare koeloplossing is voor gamers. Gelanceerd naast het CPU-koelsysteem is de M200 Portable SSD, winnaar van de Japanse GOOD DESIGN Award 2021. Hardcore gamers over de hele wereld kunnen uitkijken naar beide producten wanneer ze in december wereldwijd worden uitgebracht.

De onlangs geüpgradede SIREN GD240E AIO ARGB CPU-vloeistofkoeler ondersteunt niet alleen verschillende oudere Intel- en AMD-sockets, maar biedt ook een montagekit voor de nieuwste LGA 1700-socket. De speciaal geselecteerde bodemplaat, steunschroeven en montagebeugels zorgen ervoor dat het waterblok precies op de processor past. Het volledige en gelijkmatige contact tussen de oppervlakken zorgt voor een snelle warmteoverdracht naar het koellichaam van de jetvin met hoge dichtheid, waardoor het warmteafvoergebied aanzienlijk wordt vergroot en de warmte snel van de CPU wordt afgevoerd. Om de efficiëntie en het pad van warmteoverdracht te optimaliseren, is de SIREN GD240E uitgerust met een ultrasnelle 4000 RPM waterpomp die op de radiator is geïnstalleerd om slijtage en geluid op de CPU veroorzaakt door trillingen van de waterpomp te verminderen. Dankzij deze functies kan het systeem 1,5 keer hogere koelprestaties leveren dan typische vloeistofgekoelde producten, terwijl het ook de beste bescherming biedt voor de volgende generatie Intel-processors. De SIREN GD240E is een alles-in-één vloeistofkoelersysteem met eersteklas warmteafvoer en visuele flair dankzij de elegante spiegelafwerking van het waterblok en snelle ARGB-ventilatoren die alle belangrijke moederbordverlichtingssoftware ondersteunen.

De M200 Portable SSD heeft een USB 3.2 Gen 2×2-interface, die een razendsnelle snelheid van 2.000 MB/s levert, vier keer die van USB 3.2 Gen 1 externe SSD’s. Het beschikt ook over USB Type A- en Type C OTG-mogelijkheden en ondersteunt een breed scala aan platforms, waaronder tablets, smartphones en PlayStation™- en Xbox™-consoles. Met een totaalgewicht van slechts 83 gram en een maximale capaciteit van 8 TB, is de M200 Portable SSD lichtgewicht en draagbaar, waardoor je op elk moment gemakkelijk toegang hebt tot hoge schijfsnelheden en enorme opslag. De geüpgradede SIREN GD240E AIO ARGB CPU-vloeistofkoeler biedt een nieuwe CPU-koelingsoptie voor het nieuwste Intel-platform, en de snelle M200 Portable SSD biedt twee verschillende transmissie-interfaces, zodat consumenten met een grote opslagcapaciteit met vertrouwen kunnen kopen. Deze twee nieuwe producten zullen in december wereldwijd verkrijgbaar zijn. Kijk op de officiële website van TEAMGROUP voor het laatste nieuws.

Prijzen en beschikbaarheid
Als eerste wordt begin december dit jaar de SIREN GD240E vloeistofkoeler uitgebracht met een adviesprijs van 109,99 USD. Eind december volgt de M200 SSD in 2TB (309,99 USD) en 4TB (759,99 USD). In het eerste kwartaal van het komende jaar volgt uiteindelijk de 8TB-variant van de M200 SSD met een adviesprijs van maar liefst 1899,99 USD. Europrijzen zijn nog niet bekendgemaaktBronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.